Η μόνη λύση σωτηρίας

Η μόνη λύση σωτηρίας | tovima.gr

Η μόνη σωτηρία της Ελλάδας είναι η συντεταγμένη και σταδιακή έξοδος της από το Ευρώ. Και θα πρέπει οι έλληνες πολιτικοί να πείσουν τους ομόλογους Ευρωπαίους να τους ακολουθήσουν σ΄αυτήν την κατεύθυνση. Το ευρώ από την 12ετή εμπειρία του απέδειξε ότι είναι νόμισμα ωφέλιμο για οικονομίες που πληρούν τα εξής χαρακτηριστικά: Προιόντα εξαγωγήσιμα και υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία, ανταγωνιστικότητα χωρίς στεγανά και τέλος φοροεισπρακτικά συστήματα μεγάλης αποτελεσματικότητας. Αποδείχτηκε επίσης και μαθηματικά ότι όλα τα μέλη-κράτη «μπαγάσηδες» όπου το μαύρο χρήμα κάτω από το τραπέζι ήταν θεός, χαροπαλεύουν (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία)

Η χώρα μας, εκτός ολίγων περιπτώσεων, δεν πληρεί κανένα χαρακτηριστικό δυναμικότητας. Η εμπορική ναυτιλιά της αφήνει ψίχουλα σχετικά με το μέγεθός της και οι υποψήφιοι εφοπ-ληστές γίνονται άφαντοι την ώρα που καλούνται να πληρώσουν φόρο. Η βιομηχανία και βιοτεχνία είναι απαρχειωμένες όπως η Ακρόπολη. Τα εισοδήματα που ανακοινώνουν οι διάφοροι υπεύθυνοι από τον τουρισμό μοιάζει με φαρσοκομωδία. Παλιά οι τουρίστες έμπαιναν στην Ελλάδα με ένα ορισμένο ποσό δραχμών και ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν δραχμές από τις τράπεζες. Το κράτος μάζευε συνάλλαγμα. Οχι όλο αλλά σε πολύ σημαντικό βαθμό. Σήμερα οι τουρίστες πληρώνουν κατευθείαν εστιάτορες, ξενοδόχους και άλλους κλεπταποδόχους με ευρώ και σε μετρητά παρακαλώ που φυγαδεύονται σε ξένες χώρες.

Η Ελλάδα έχει τους τουρίστες και η Ελβετία το χρήμα τους. ¨Οσο για την γεωργία είναι να κλαίς. Τα παλικάρια του Κιλελέρ, ξυπνούν στις 11 το πρωί, στέλνουν κανένα Αλβανό στο χωράφι για να «τσεκάρει» και κατόπιν με την Πόρσε στο καφενείο για ουζάκι και ραχάτι. Στις δε 11 το βράδυ στα διάφορα μπάρ να «χτυπήσουν» και καμμιά Μολδάβα με 20 ευρώ. Δύο είναι οι άξονες ανάπτυξης της χώρας. Τουρισμός υψηλών προδιαγραφών και έξυπνη γεωργία με ταυτόχρονο έλεγχο του συναλλάγματος και του φορολογικού συστήματος. Και πάντοτε μέλος της ΕΕ, αλλά όχι της Ευρωζώνης……….

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk