Εσείς θα φύγετε, εμείς θα μείνουμε

Εσείς θα φύγετε, εμείς θα μείνουμε | tovima.gr

Σαν νέος, συζητώ με ανθρώπους κάθε ηλικίας και παρατηρώ μια αναταραχή στον λόγο τους αλλά και στις κινήσεις τους γενικότερα ,άγχος ,που πηγάζει από τα τεκτενόμενα της πατρίδας καθώς και των αλλαγών που συμβαίνουν στην καθημερινότητα τους,εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πιο συγκεκριμένα ,μου λένε με παράπονο,’’Φώτη ,σήμερα έχω να δώσω στο παιδί μου ,έστω και για ένα καφέ που λέει ο λόγος. Αύριο όμως τι θα γίνει, πώς θα τα καταφέρω?’’ Συνεπώς μια αβεβαιότητα πλημμυριζει το είναι τους,αναζητώντας απελπισμένα ένα αποκούμπι,για να συνεχίσουν στον δύσκολο αγώνα τους,τον προσωπικο αλλα και τον οικογενειακό. Κατα συνέπεια, πρέπει και έχω χρέος να σταθώ σε τέτοιους,καθημερινούς ήρωες,ετσι ώστε να πάρουν θαρρος,αλλα και να μην νιώθουν εντελώς μόνοι.

Στο δια ταύτα ,όποια κυβέρνηση και εαν σχηματιστεί,πρέπει πάση θυσία να υπογράψει την τρίτη δανειακή σύμβαση,ετσι ώστε να διασφαλίσει την βιωσιμότητα της χώρας. Αυτό όμως,συνεπάγεται την λήψη αποφάσεων ,όσων αφορά την περικοπή μισθών,συντάξεων και επιδομάτων. Και σας λέω,ότι και να γίνει αυτό,δεν θα βγάλει πουθενα. Καθώς, σε βάθος χρόνου ,θα ξαναχρειαστούμε δάνεια και ξανα νέα μέτρα, εξαιτίας της σημερινής μας καταστασης. Η οποία κατάσταση, δεν θα αλλάξει ,εαν δεν συμβούν τρανταχτά γεγονότα,στην χώρα μας.

Επίσης,το ΔΝΤ είναι ένας φαύλος κύκλος, που ουσιαστικά καλύπτει την διεφθαρμένη από άκρη σε άκρη πολιτική της ελλάδος,μαζί με τους ανθρώπους τους,τους πολιτικούς ,τα ΜΜΕ και διάφορα πιόνια,ιδίου συμφέροντος. Αλλά ,ας αναλογιστούμε την περήφανη γενιά του πολυτεχνείου,που μας έφερε σε αυτη την κατασταση. Και ξέρετε κάτι. Το γνωρίζουν και το καταλαβαίνουν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες,πάνω σε αυτα, τα ματωμένα χώματα. Αυτό,μπορεί κάποιος κάλλιστα να το καταλάβει παρακολουθώντας τα νέα των 8,μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών,αλλά και από τις ομιλίες των πολιτικών. Δηλαδή,θα διαπιστώσει κανείς ένα άρρωστο στρές ,και μια ταραχή που δεν έχει όνομα ,αλλα προδίδεται από το χρώμα των προσώπων τους. Και όλοι,να λένε ελάτε να συννενοηθούμε καθώς ελλοχεύει εθνικός κίνδυνος,για την χώρα και τους πολίτες και για εμάς.

Επιπλέον,σε περίπτωση ακυβερνησίας,ναι,είναι πολύ πιθανό να γίνει κάποια στρατιωτική επέμβαση από τους γείτονες,εκμεταλευόμενοι το γεγονος της αδυναμίας. Ναι,είναι πιθανό,να έχουμε πολεμικές συράξεις στο αιγαίο πέλαγος,εαν συνεχιστεί αυτη η κατασταση για μήνες. Ναι,επαναλαμβάνω ,ότι αυτή είναι μία μόνο εικασία και δεν αποτελεί την πραγματικότητα της καταστασης. Αλλά,είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε ,το χάος στην ελλάδα.

Κλείνωντας,ότι και να γίνει,λίγο θα κρατήσει και κανείς δεν θα υποφέρει ,όσο υπέφεραν συγκριτικά,οι Έλληνες σε άλλες πτωχεύσεις ακυβερνησιές και χαοτικές καταστάσεις. Αλλά,αυτοί που θα υποφέρουν στα σίγουρα,θα είναι όλοι αυτοί ,οι οποίοι εκμεταλεύονται την κατασταση,στον βωμό του κέρδους,με πρόσχημα την τηλεθέαση και των εδρων της βουλης. Τέλος,εσείς θα φύγετε,αλλα εμείς θα μείνουμε και θα ζήσουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk