Διαμαρτυρία για ένα παράλογο χαράτσι του Ταμείου Νομικών

Διαμαρτυρία για ένα παράλογο χαράτσι του Ταμείου Νομικών | tovima.gr

Επικαλούμαι τη δημοσιογραφική δεοντολογία βάσει της οποίας εφόσον διαπιστωθεί μια παράλογη, άδικη και παράνομη επιβολή ενός χαρατσιού πρέπει να την καταγγείλετε ζητώντας την κατάργησή της.

Πρόκειται λοιπόν για το χαράτσι, πέραν των αναρίθμητων που εξαθλιώνουν σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά, που επιβάλλεται στις γονικές παροχές υπέρ του ταμείου των νομικών.

Φαίνεται στην εποχή μας λέξεις όπως π.χ. λογική, δίκαιο, ανταποδοτικότητα κ.λπ. έχουν χάσει την πραγματική έννοιά τους.

Ετσι λοιπόν με ποια λογική πρέπει ο απλός πολίτης που με στερήσεις θέλει να κάνει γονική παροχή στο παιδί του πρέπει να υποχρεούται, πέραν όλων των άλλων επιβαρύνσεων, να ενισχύσει το ταμείο Νομικών χωρίς καμία ανταποδοτικότητα αφού δεν χρειάζεται καμία υπηρεσία νομικού;

Να σημειωθεί δε ότι αν η αξία του ακινήτου είναι χαμηλή απαλλάσσεται του φόρου ενώ το εν λόγω χαράτσι επιβάλλεται χωρίς καμία εξαίρεση.

Στο Ταμείο Συντάξεων κάθε κλάδου εργαζομένων ουδείς άλλος πολίτης συνεισφέρει έστω και ένα ευρώ εκτός των ιδίων των ασφαλισμένων του. Γιατί λοιπόν όλοι εμείς οι μη νομικοί πολίτες πρέπει να ενισχύουμε τη συνταξιοδότηση των νομικών;

Ως εκ τούτου η εφημερίδα σας και όχι η μόνη με τη δεδομένη ισχύ που έχετε στην κοινωνία επιβάλλεται να υποχρεώσετε τις αρμόδιες αρχές να προβούν άμεσα στην κατάργηση του προκλητικού αυτού μέτρου που επιβαρύνει άδικα όλους τους έλληνες πολίτες με την πριμοδότηση του ταμείου Νομικών κατά παράβαση μάλιστα ακόμη και της συνταγματικής αρχής για την ισότητα των πολιτών.

Η τυχόν αρνητική σας θέση για την προβολή του θέματος θα σημαίνει αδυναμία να θίξετε το συμφέρον της πανίσχυρης συντεχνίας – εξουσίας των δικηγόρων παρά το πρωτοφανές και προκλητικό προνόμιό τους εις βάρος όλων των πολιτών αυτής της χώρας.

Επομένως πώς θα προστατευθεί ο απλός πολίτης από τέτοιου είδους αδικίες από πανίσχυρες συντεχνίες που έχουν τη δυνατότητα να νομοθετούν και να θεσμοθετούν μέτρα υπέρ του οικονομικού συμφέροντός τους;

Τέλος να σημειωθεί ότι σχετική αναφορά έχω απευθύνει στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης και αναμένω μίαν απάντηση και από την εφημερίδα σας και όχι ελπίζω μία περιφρονητική σιωπή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες