ΒΗΜΑτοδότης – Πάγκαλος: Ο Τσίπρας είναι όπως ο Τσάβες αλλά χωρίς το πετρέλαιο

Για άλλη μία φορά ο κ. Θ. Πάγκαλος στοχοποιεί τον κ. Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι ο «Τσίπρας θέλει να μιμηθεί τον Τσάβες». Να τον μιμηθεί αλλά πώς; Σε συνέντευξή του στη Sunday Telegraph ο κ. Θ. Πάγκαλος είπε ότι με τον κ. Τσίπρα η «Ελλάδα θα γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο και χωρίς στρατό». Συγκρίνει ευθέως τον κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας κ. Ούγκο Τσάβες και διερωτάται: «Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες

ΒΗΜΑτοδότης – Πάγκαλος: Ο Τσίπρας είναι όπως ο Τσάβες αλλά χωρίς το πετρέλαιο | tovima.gr
Για άλλη μία φορά ο κ. Θ. Πάγκαλος στοχοποιεί τον κ. Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι ο «Τσίπρας θέλει να μιμηθεί τον Τσάβες». Να τον μιμηθεί αλλά πώς; Σε συνέντευξή του στη Sunday Telegraph ο κ. Θ. Πάγκαλος είπε ότι με τον κ. Τσίπρα η «Ελλάδα θα γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο και χωρίς στρατό». Συγκρίνει ευθέως τον κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας κ. Ούγκο Τσάβες και διερωτάται: «Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες;

***
Δεν γνωρίζω εάν οι Γερμανοί θέλουν κάποιον να μιμείται τον Τσάβες, αλλά ξέρω ότι ο Τσάβες υποστηρίζει τον κ.Τσίπρα. Προτού κοπάσει ο θόρυβος από τις δηλώσεις Πάγκαλου περί Τσίπρα και Τσάβες, ο κ. Χακόβο Τόρες ντε Λεόν διεθνής συντονιστής των Συνδικάτων της Βενεζουέλας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς του ότι «δεν είστε μόνοι σας. Η Βενεζουέλα είναι μαζί σας». Και ότι τα συνδικάτα της Βενεζουέλας είναι στο πλευρό των «συντρόφων» του Συνασπισμού. Και νά ‘ταν μονάχα αυτό; Αποκαλεί «αδέρφια», όσους στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και διαβεβαιώνει ότι «εδώ αντιστεκόμαστε μαζί σας και στέλνουμε λόγια συμπαράστασης, αλληλεγγύης και νίκης στην Ελλάδα, Χώρα με μεγάλη επαναστατική παράδοση σε κοινωνικούς αγώνες…»

***
Ο κ. Τσίπρας ωστόσο δεν φαίνεται τούτες τις ημέρες να ασχολείται ούτε με τον κ. Πάγκαλο ούτε με τον κ. Τσάβες, αλλά με τα επινίκια των εκλογών της 6ης Μαΐου. Σε συνολικά 66 εκδηλώσεις Τοπικών Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να παραστεί, αν λάβει κανείς υπόψη από την επιτυχία που είχε για τους διοργανωτές η εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης στο Αιγάλεω: «Δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε σ΄ όλες τις προσκλήσεις. Στο Αιγάλεω παρευρίσκονταν περισσότερα από 2.000 άτομα», λέει ο συντονιστής της επικοινωνίας του κόμματος κ. Β. Μουλόπουλος.

***
Και όμως ο κ. Τσίπρας προλαβαίνει να κάνει και άλλα πράγματα κι ας λέει ο κ. Μουλόπουλος ότι έχει στραμμένη την προσοχή του μόνον στις εκδηλώσεις των τοπικών οργανώσεων και στις διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης. Τι άλλο κάνει; Να γράφει σχόλια στο Facebook και να ασχολείται με τα ΜΜΕ: «Θα μπορούσε η εβδομάδα 6-13 Μαΐου να γιορτάζεται κάθε χρόνο ως εβδομάδα ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας», έγραψε. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο κ. Τσίπρας ασχολείται με τα ΜΜΕ, αφού σε μία προεκλογική περιοδεία του στην Ξάνθη είχε πει: «δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι και αλλιώς ο κόσμος δεν σας πιστεύει πλέον…».
***
Την Τρίτη, μαθαίνω, συνέρχεται το ΔΣ του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας για να λάβει ορισμένες αποφάσεις που αφορούν την… επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποκρατικοποιήσεις. Καλά, θα πείτε τόσο καιρό δεν έλαβε καμία απόφαση και τώρα τους έπιασε η πρεμούρα για να προχωρήσουν τις αποκρατικοποιήσεις; Γιατί, όπως μαθαίνω στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ θα πέσουν στο τραπέζι προτάσεις για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΘ και ορισμένες άλλες που επί δύο χρόνια ούτε καν προχώρησαν. Πάντως το διακομματικό ΔΣ του Ταμείου, παύει να είναι διακομματικό, αφού σ΄ αυτό παραμένει η κυρία Άννα Ζωηρού εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ που δεν κατάφερε να εκλεγεί, ενώ δεν συμμετέχει κανένας από τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν εκλεγεί.

***
Είπα ΛΑΟΣ και θυμήθηκα ότι τα γραφεία του στη Βουλή (στον δεύτερο όροφο) πρόκειται, όπως ειπώθηκε, να παραχωρηθούν στα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα», όπως αποκαλεί ο «Αρχηγός» της Χρυσής Αυγής κ. Μιχ. Μιχαλολιάκος τους συνεργάτες του στο ακραίο αυτό εθνικιστικό κόμμα. Το πρόβλημα είναι ότι τα γραφεία αυτά συνορεύουν με τα γραφεία του ΚΚΕ που επίσης βρίσκονται στον δεύτερο όροφο.

***
Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Ουδείς έχει ακόμα αποφασίσει πού θα στεγαστεί και η Χρυσή Αυγή αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Π. Καμμένου. Και τούτο γιατί, όπως είπε σε συνεργάτη μου ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος αυτό είναι αρμοδιότητα του επόμενου Προέδρου της Βουλής, όποτε αυτός εκλεγεί από Σώμα: «Αυτά που λέγονται είναι… μπούρδες», είπε ο κ. Πετσάλνικος ο οποίος βεβαιώνει ότι υπάρχουν και άλλοι χώροι να στεγαστεί η Χρυσή Αυγή, όχι κατά ανάγκη δίπλα στα γραφεία του ΚΚΕ.

***
Την Πέμπτη θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και αναμένεται η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής να είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Πρώτα απ΄όλα που θα καθίσουν οι βουλευτές και δεύτερον ποιοι θα δώσουν τον νενομισμένο όρκο, ποιοι απλώς θα είναι παρόντες και ποιοι θα αποχωρήσουν. Απλώς σας υπενθυμίζω ότι κατά την ορκωμοσία (με το θρησκευτικό πρότυπο) των βουλευτών των εκλογών του 2009, απουσίαζαν από την αίθουσα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έδωσαν όρκο κατά τα θρησκευτικά πρότυπα οι τότε βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Σπ. Κουβέλης και Νικ. Σηφουνάκης, οι κυρίες Μαρία Δαμανάκη και Μάγια Τσόκλη, καθώς και (παραδοσιακά) οι βουλευτές του ΚΚΕ, πλην βεβαίως της κυρίας Λιάνας Κανέλη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk