Καθυστερήσεις σημειώνονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Σε τέλμα ευρίσκεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς στο πρώτο τετράμηνο του 2012 έχει εκταμιευθεί μόλις το 14% του συνολικού προγράμματος.

Σε τέλμα βρίσκεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς στο πρώτο τετράμηνο του 2012 έχει εκταμιευθεί μόλις το 14% του συνολικού προγράμματος.

Βάσει του φετινού προϋπολογισμού, στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2012 έπρεπε να έχουν εκταμιευθεί 1,88 δισ. ευρώ, ήτοι σχεδόν το 25% του συνόλου της χρηματοδότησης του ΠΔΕ που ανέρχεται εφέτος σε 7,3 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, τις πρώτες 120 ημέρες του έτους εκταμιεύθηκαν μόλις 956 εκατ. ευρώ, ήτοι 239 εκατ. ευρώ ανά μήνα, όταν κανονικά έπρεπε να εκταμιεύονται σε μηναία βάση 470 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο να αναμένουν χρήματα που τους οφείλει το κράτος και η αγορά να έχει ξεμείνει από ρευστότητα.

Τέλος, το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο πρόσφατα αντιμετώπισε κρούσματα διαφθοράς σε σχέση με επιχορηγούμενα έργα, έχει σχεδόν σταματήσει να εκδίδει τις αποφάσεις κατανομής πίστωσης για έργα του ΠΔΕ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk