Η βαυαρική CSU απειλεί με διακοπή της βοήθειας στην Ελλάδα

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας CSU απείλησε ότι θα σταματήσει τη χρηματοδοτική βοήθεια στην Ελλάδα, αν η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας δεν τηρήσει τις συμφωνίες με το ΔΝΤ και την ΕΕ. «Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους φορολογούμενους να ρίχνουν χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Γκέρτα Χάσελφελντ.

Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας CSU απείλησε ότι θα σταματήσει τη χρηματοδοτική βοήθεια στην Ελλάδα, αν η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας δεν τηρήσει τις συμφωνίες με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

«Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους φορολογούμενους να ρίχνουν χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Γκέρτα Χάσελφελντ. Η γερμανική Βουλή «συνέδεσε με σαφείς όρους» τη χρηματική βοήθεια προς την Ελλάδα, όρους, «οι οποίοι είναι αδιαπραγμάτευτοι, ακόμα και ως προς τη χρονική τους διάσταση».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Χάσεφελντ έρχεται σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν – Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος θέλει να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Ο Γιούνκερ είχε δηλώσει το Σάββατο ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να επανεξετάσουν το χρονοδιάγραμμά τους και εν ανάγκη να βελτιώσουν τις συμφωνίες με την Ελλάδα.

«Οι συμφωνίες με το ΔΝΤ και την ΕΕ πρέπει να τηρηθούν χωρίς ‘αν’ και ‘αλλά’, διαφορετικά δεν υπάρχει πλέον η βάση για συνέχιση της βοήθειας» τόνισε η Χάσεφελντ. «Η Ελλάδα πρέπει να σχηματίσει το ταχύτερο δυνατό σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk