Η Φιόνα Σω στη Μικρή Επίδαυρο στις 3 και 4 Αυγούστου

Με τη Φιλίντα Λόιντ, σκηνοθέτιδα του εισπρακτικού κινηματογραφικού θριάμβου «Μάμα Μία» και της οσκαρικής «Σιδηράς Κυρίας» με πρωταγωνίστρια Μέριλ Στριπ, συνεργάζεται η διάσημη ιρλανδέζα ηθοποιός Φιόνα Σω για τη φεστιβαλική παράσταση που θα παρουσιάσει στη Μικρή Επίδαυρο στις 3 και 4 Ιουλίου.

Με τη Φιλίντα Λόιντ, σκηνοθέτιδα του εισπρακτικού κινηματογραφικού θριάμβου «Μάμα Μία» και της οσκαρικής «Σιδηράς Κυρίας» με πρωταγωνίστρια Μέριλ Στριπ, συνεργάζεται η διάσημη ιρλανδέζα ηθοποιός Φιόνα Σω για τη φεστιβαλική παράσταση που θα παρουσιάσει στη Μικρή Επίδαυρο στις 3 και 4 Αυγούστου.
Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του ποιήματος του βρετανού Σάμιουελ Κόλριτζ «The Rime of the Ancient Mariner» το οποίο εν προκειμένω θα παρουσιαστεί με τη συμβολή του χορογράφου Κιμ Μπράντστραπ: ενός δημιουργού του οποίου η προγενέστερη κινηματογραφική παιδεία – έκανε σχετικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης προτού συνεχίσει με σύγχρονο χορό στο Λονδίνο- είναι αναγνωρίσιμη στις χορογραφικές του αναζητήσεις.
Για τη νέα της εμφάνιση στο Φεστιβάλ- είχε προηγηθεί η Γουίνι στις μπεκετικές «Ευτυχισμένες Μέρες»- η Φιόνα Σω επέλεξε ένα από τα γνωστότερα ποιήματα του Κόλριτζ (1772-1834) το οποίο γράφτηκε στο διάστημα 1797-1798. Ιδρυτής του κινήματος του βρετανικού Ρομαντισμού, ο Κόλριντζ ανήκε στον κύκλο των λεγόμενων Lake Poets ενώ το κριτικό του έργο ειδικά επάνω στον Σαίξπηρ άσκησε μεγάλη επιρροή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk