Κιμάς με πατάτες στην κατσαρόλα

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
½ συσκευασία ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το multi, ή 2 ντομάτες, ώριμες, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το μείγμα μπαχαρικών, το κόλιαντρο και την πάπρικα μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς και να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πατάτες και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν οι πατάτες.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Tip
Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, στο τέλος, μαζί με τη ρίγανη, ρίχνουμε 1 φλ. γραβιέρα σε κυβάκια. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει και να μαστιχώσει το τυρί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk