Φιλο-ευρωπαϊκό μέτωπο με Δράση, ΔΗΣΥ, ΠαΣοΚ, Ν.Δ. προτείνει ο Μάνος

Στη δημιουργία ενός μεγάλου και ενιαίου φιλοευρωπαϊκού μετώπου αποτελούμενο από το κόμμα του, την Δημοκρατική Συμμαχία, το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ, δήλωσε έτοιμος να συνεισφέρει ο πρόεδρος της Δράσης κ. Στέφανος Μάνος, σε περίπτωση που δεν σχηματισθεί κυβέρνηση αμέσως όπως «πρόεχει», με σημερινή του ανακοίνωση

Πρόθυμος να συμβάλει στη δημιουργία ενός ενιαίου φιλευρωπαϊκού μετώπου «που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη» δηλώνει ο Στέφανος Μάνος. Την ίδια στιγμή η Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνει έκκληση στις δυνάμεις που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ευρωπαϊκό μέλλον να συνεργαστούν. «Δεν υπάρχουν πλέον διαφορές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς» τονίζει.

Στην ανακοίνωσή του ο Στέφανος Μάνος αναφέρει:

«Με αφορμή διάφορα φανταστικά δημοσιεύματα που με αφορούν, διευκρινίζω ότι κατά την άποψη μας προέχει να κυβερνηθεί αμέσως και αποτελεσματικά η χώρα, προς τη σωστή κατεύθυνση, για το γενικό καλό.

Αν όμως δεν αποφευχθούν οι εκλογές, θα βοηθήσουμε με τη δύναμη που μας δίνει το μικρό μας ποσοστό στις εκλογές, να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο ενιαίο φιλευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη»

Με τη σειρά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει:

«Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός ψήφισε και έδωσε μια εντολή. Εντολή συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η άρνηση υπακοής σε αυτή την εντολή, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Θέλω να κάνω μία έκκληση έστω και την ύστατη ώρα προς όλους να αντιληφθούν ότι δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας. Έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε καλώ όλες τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον στην Ευρώπη να συνεργαστούν. Η συνεργασία σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη, οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν πλέον διαφορές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς.

Μία είναι η διαχωριστική γραμμή. Είναι μεταξύ αυτών οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μείνει στο ευρώ και μπορεί και πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρώπη και αυτών οι οποίοι επιτρέπουν στον εαυτό τους το λαϊκισμό της δραχμής ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk