Ετοιμος για την παραλία


Υγεία, ευεξία, δύναµη και καλή φυσική κατάσταση είναι λέξεις συνώνυµες µε τη λειτουργική προπόνηση ή αλλιώς το functional training. Προερχόµενη από µεθόδους αποκατάστασης τραυµατισµών, µπήκε δυναµικά στη ζωή µας και βελτίωσε τη στάση του σώµατος, την αντοχή, τη δύναµη και την ευλυγισία µας, χρησιµοποιώντας απλώς το βάρος του σώµατός µας ή συµπληρωµατικό εξοπλισµό.

1. Ασκήσεις κορµού µε weight ball


Λυγίστε τα πόδια κοντά στο στήθος και αφήστε τον κορµό σας να «πέσει» πίσω. Στρίψτε στο πλάι, µετά στο κέντρο και σηκώστε χέρια ψηλά. Επαναφέρετε τα χέρια στο στήθος και αλλάξτε µεριά.

Tip: Κρατήστε ανοιχτό τον θώρακα, κάτω και πίσω τους ώµους και τις φτέρνες πάντα στο έδαφος.

2. Κάθισµα στο ένα πόδι


Λυγίστε το ένα πόδι σε µικρό εύρος κρατώντας το άλλο τεντωµένο και τα χέρια µπροστά από το στήθος σας. Ανεβείτε χαλαρώνοντας τα χέρια σας κάτω και επαναλάβετε µε το ίδιο πόδι.

Tip: Κρατήστε φυσιολογική θέση στη σπονδυλική σας στήλη και τους ώµους σας µακριά από το κεφάλι σας.

3. Πλαϊνή στήριξη hover µε κάµψη


Στηριχθείτε στον πήχη, τεντώστε τα πόδια και ανεβάστε τη λεκάνη ευθυγραµµίζοντας το σώµα σας. Λυγίστε το πόδι προς το στήθος σας και επανέλθετε στην αρχική σας θέση.

Tip: Πιέστε τον πήχη στο έδαφος αποµακρύνοντας τον ώµο από το κεφάλι σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε εκτελώντας την άσκηση µε στήριξη στα γόνατα, σηκώνοντας µόνο το επάνω πόδι.

4. Κωπηλατική µεδύο αλτήρες


Λυγίστε τα γόνατά σας και γείρετε µπροστά αφήνοντας τα χέρια να κρεµάσουν. Τραβήξτε τους αλτήρες κοντά στις «τσέπες» σας και αφήστε τους στην προηγούµενη θέση. Ανεβείτε ψηλά και εκτελέστε πάλι.

Tip: Νιώστε τις ωµοπλάτες να ενώνουν και πιέστε τα πόδια στο έδαφος καθώς σηκώνεστε.

5. Στήριξη hover µε κωπηλατική


Τοποθετήστε τις παλάµες κάτω από τους ώµους και τεντώστε τα πόδια προσέχοντας να µη βυθίζεται η µέση. Σηκώστε το χέρι κατακόρυφα, επαναφέρετε στο έδαφος και αλλάξτε.

Tip: Χρησιµοποιήστε τους αλτήρες προαιρετικά για µεγαλύτερη ένταση.


6.Κωπηλατική µε προβολή και αλτήρα


Λυγίστε το ένα πόδι, τεντώστε το άλλο πίσω και σκύψτε µπροστά. Τραβήξτε τον αλτήρα στην «τσέπη» σας και αφήστε τον πάλι κάτω. Ανεβείτε στην όρθια θέση.

Tip: Κρατήστε το κεφάλι στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης και το γόνατό σας κατακόρυφα επάνω από το πέλµα σας.

7. Στήριξη hover µε άρση ποδιού


Με παλάµες κάτω από τους ώµους και τα πόδια τεντωµένα στο έδαφος, είτε σε FitBall, σηκώστε το ένα πόδι ψηλά σταθεροποιώντας τον κορµό σας. Αφήστε κάτω και αλλάξτε.

Tip: Μην αφήνετε τη λεκάνη σας να πέσει χαµηλά και πιέστε µε δύναµη τις παλάµες στο έδαφος. Μπορείτε να συνδυάσετε την άσκηση µε εκτέλεση κάµψεων.

* Ο Αριστοτέλης Γεωργόπουλος είναι master trainer στο Holmes Place Glyfada και η φωτογράφιση του studio trainer Παναγιώτη Κατσαούνου έγινε στο Functional Area του γυµναστηρίου, Γρ. Λαµπράκη 83, Γλυφάδα, τηλ. 210 9690 096, www.holmesplace.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk