Στη μπούκα

Σκοτεινή φιγούρα της γαλλικής λογοτεχνίας, ο Κόμης του Λοτρεαμόν, κατά κόσμον Ιζιντόρ Ντυκάς, κατάφερε να ολοκληρώσει, προτού πεθάνει στα 24 του χρόνια, τα «Ασματα του Μαλντορόρ», ένα σημαντικό ποιητικό έργο της γαλλικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα.

Τι σημαίνει να είναι κανείς ξένος;

***
Σκοτεινή φιγούρα της γαλλικής λογοτεχνίας, ο Κόμης του Λοτρεαμόν, κατά κόσμον Ιζιντόρ Ντυκάς, κατάφερε να ολοκληρώσει, προτού πεθάνει στα 24 του χρόνια, τα «Ασματα του Μαλντορόρ», ένα σημαντικό ποιητικό έργο της γαλλικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα.

***
Σε αυτά τα άσματα είναι βασισμένη η παράσταση «Εγκώμιο μιας μεταμόρφωσης» που θα παρουσιάσει ο Κρις Ραντάνοφ, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, με την ομάδα Bijoux de Kant.

***
Στις αρχές Ιουνίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

***
Ευτυχώς, υπάρχουν και έφηβοι που ασχολούνται με το θέατρο!

***
Αισιόδοξο το μήνυμα με αφορμή το διήμερο εφηβικού θεάτρου που ολοκληρώνεται σήμερα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μια που επτά ομάδες και 80 έφηβοι από την Αθήνα παρουσιάζουν τη δουλειά τους και απευθύνονται σε συνομηλίκους τους και όχι μόνο.

***
Είναι το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς σε συνεργασία με δασκάλους και εμψυχωτές.
***
Από τη σύλληψη της ιδέας και τη συγγραφή ως τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία, τον φωτισμό και την υποκριτική, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων μοιράζονται μέσω του θεάτρου τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

***
Από τις δύο το μεσημέρι, ανά ώρα, ως τις οκτώ το βράδυ θα παίζονται οι παραστάσεις στη Μικρή Αίθουσα. Το διήμερο θα κλείσει με το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Στην οθόνη φως» της ομάδας Grasshopper της Σοφίας Βγενοπούλου, μια παράσταση-σταθμό για το εφηβικό θέατρο.

***
Η Σοφία Βγενοπούλου δεν είναι η μόνη που ασχολείται με το εφηβικό θέατρο, ωστόσο ο τρόπος που το προσεγγίζει και η πίστη με την οποία το υπηρετεί την κάνουν να ξεχωρίζει.

***
Παύλος Χαϊκάλης, Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαρία Κανελλοπούλου: οι νεοεισερχόμενοι στη Βουλή ηθοποιοί είναι κυρίως κωμικοί…

***
Εκτός Βουλής η Λυδία Κονιόρδου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Βάνα Μπάρμπα, η Μαίρη Βιδάλη…

***
Εκτός και ο Γιάννης Βούρος, που είχε βγει το 2009.

***
Οσο για τον Γιάννη Μπέζο, ήταν ο μόνος που το ήξερε, αφού ήταν υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

***
Από τις 18 Ιουνίου ο «Αττίκ» ξεκινά την περιοδεία του σε ανοιχτούς χώρους. Πρώτος σταθμός το Θέατρο Βράχων. «Αναζητώντας τον Αττίκ» στη συνέχεια στην Πάτρα, στου Παπάγου, στην Πετρούπολη, στη Σπάρτη… και ως το τέλος Αυγούστου – με τελευταίο σταθμό τη Φλώρινα.

***
Μια μεγάλη επιτυχία που αξίζει να δουν όλοι.

***
Το νέο ΔΣ της εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων έχει ως εξής: πρόεδρος ο Ερρίκος Μπελιές, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κατσαρός, γενικός γραμματέας ο Γιώργης Χριστοφιλάκης και ταμίας η Μέλπω Ζαρόκωστα. Μέλη οι Γιώργος Λαζαρίδης, Παναγιώτης Μέντης, Αντώνης Σιμιτζής, Γιώργος Μανιώτης και Γιάννης Χρυσούλης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk