Νέες Εποχές: Καταρρέει ο μεσαίος χώρος;

Η αποκωδικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος αναπόφευκτα εκινεί από τις εξής διαπιστώσεις: Πρώτον, οι εκλογικές απώλειες των δύο ως χθες βασικών πυλώνων του πολιτικού συστήματος συνιστούν ριζική τομή στην πολιτική ιστορία της Μεταπολίτευσης. Δεύτερον, η αποσταθεροποίηση του δικομματισμού προκάλεσε μια πρωτοφανή πολιτική ρευστότητα. Οι ψηφοφόροι που γύρισαν την πλάτη τους επέλεξαν τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους πολιτικούς σχηματισμούς.

Νέες Εποχές: Καταρρέει ο μεσαίος χώρος; | tovima.gr
Η αποκωδικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος αναπόφευκτα εκινεί από τις εξής διαπιστώσεις:
Πρώτον, οι εκλογικές απώλειες των δύο ως χθες βασικών πυλώνων του πολιτικού συστήματος συνιστούν ριζική τομή στην πολιτική ιστορία της Μεταπολίτευσης.
Δεύτερον, η αποσταθεροποίηση του δικομματισμού προκάλεσε μια πρωτοφανή πολιτική ρευστότητα. Οι ψηφοφόροι που γύρισαν την πλάτη τους επέλεξαν τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους πολιτικούς σχηματισμούς.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτή η εκλογική συμπεριφορά συνιστά ένα μεταβατικό στάδιο ή ένα μονιμότερο φαινόμενο. Ζούμε την κατάρρευση του μεσαίου χώρου ή την επώδυνη διαδικασία γέννησης μιας νέας πολιτικής ισορροπίας;


Ας μην προδικάζουμε το τέλος του παιχνιδιού

Ακροδεξιός και ακροαριστερός λαϊκισμός

Η πρόσοψη και τα θεμέλια

Τα κόμματα στο σημείο μηδέν

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk