Φ. Κουβέλης: Οικουμενική κυβέρνηση με «καθαρά» πρόσωπα

Πηγαίνω στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σχέδιο για τη δημιουργία Οικουμενικής Κυβέρνησης δήλωσε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι επαφές του κ. Παπούλια με τους αρχηγούς των κομμάτων σε μιά τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.

Ο κ. Κουβέλης έθεσε ως προϋπόθεση στην οικουμενική κυβέρνηση να μην μετέχουν πρόσωπα που έχουν σχέση με την ισχύουσα πολιτική κατάσταση, κυρίως όμως φαίνεται να αποκλείει τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ, κκ Σαμαρά και Βενιζέλο. Εξακολουθεί όμως να θέτει σαν προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης τη συμμετοχή στην Οικουμενική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωσή του στη ΝΕΤ

«Θα προσέλθω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να καταθέσω για άλλη μία φορά την πρότασή μου για την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανάγκη να αποδεσμευθεί η χώρα από το μνημόνιο και να υπηρετήσει την πολιτική παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν ως προγραμματικές θέσεις για να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία και για να υπάρξει και η δυνατότητα έτσι ώστε η χώρα, μέσα από μια άλλη πολιτική, να μπορέσει να πορευτεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται.

» Θα προτείνω επίσης σε αυτή την κυβέρνηση, εάν γίνει αποδεκτή, να μετέχουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση και βεβαίως σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να αποτυπωθεί η εντολή του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου δύο πράγματα θέλησε: Πρώτον να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και, δεύτερον, να διαταχθούν διαφορετικά οι πολιτικές δυνάμεις και στο κάθε κόμμα έδωσε συγκεκριμένη δύναμη. Κατά συνέπεια αυτή η διπλή εντολή του ελληνικού λαού πρέπει να ενσωματώνεται και να αποτυπώνεται στην οικουμενική κυβέρνηση που την πρότεινα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

» Ό,τι αποφασιστεί θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο έτσι ώστε η δέσμευση να είναι επίσης συγκεκριμένη για τον ελληνικό λαό, για τη χώρα. Ο καθένας από εκεί και πέρα ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ θα έχω πράξει το καθήκον μου.

» Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θέλει τίποτα, δεν επιδιώκει τίποτα, ούτε ο πρόεδρός της, παρά μόνο την ικανοποίηση να έχει συμβάλει στην εξεύρεση λύσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk