Τηλεφωνική επικοινωνία Ρομπάι – Παπούλια

Με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι, μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου.

Ο κ. Ρομπάι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε η ελληνική προεδρία -εν όψει των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο την Κυριακή, σε μία ύστατη προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης.

Νωρίτερα το Σάββατο, κατά την επιστροφή της διευρενητικής εντολής από τον Ευ.Βενιζέλος, ο Κ.Παπούλιας είχε πει ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης: «Ελπίζω να συμβάλλω κι εγώ στο να σχηματιστεί κυβέρνηση» είχε δηλώσει ο Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα άμεσα προβλήματα που ανακύπτουν βρίσκονται τα όσα αφορούν την εκπροσώπηση της χώρας στις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και στο Eurogroup.

Βάσει του Συντάγματος, ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί το μεσημέρι της Κυριακής με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που έλαβαν διερευνητική εντολή και αργότερα κατ’ ιδίαν με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk