Κύπρος: Λήγει η προθεσμία για τον β’ γύρο ενδιαφέροντος στην ΑΟΖ

Ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Νεοκλής Συλικιώτης, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ την Παρασκευή, είπε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τα 12 τεμάχια («οικόπεδα») στην κυπριακή ΑΟΖ. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται σήμερα στις 14:00 και στη συνέχεια, ενώπιον του υπουργού, θα ανακοινωθεί ο αριθμός και τα ονόματα των εταιρειών που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα.

Ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Νεοκλής Συλικιώτης, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ την Παρασκευή, είπε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τα 12 τεμάχια («οικόπεδα») στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται σήμερα στις 14:00 και στη συνέχεια, ενώπιον του υπουργού, θα ανακοινωθεί ο αριθμός και τα ονόματα των εταιρειών που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα.

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι δεκάδες εταιρείες έχουν αγοράσει τα σεισμογραφικά δεδομένα και είπε ότι είναι πιθανόν να υποβληθούν λιγότερες αιτήσεις, προερχόμενες από κοινοπραξίες εταιρειών που έχουν αγοράσει τα δεδομένα.

Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει μέσα στο επόμενο εξάμηνο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Οι οριστικές αποφάσεις, πάντως, δεν αναμένονται πριν το β΄εξάμηνο του 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk