ΤΕΙ Πειραιά: Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε επιπλέον φοιτητές

Χωρίς προσωπικό και χρήματα δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε όλους τους εισακτέους που μας δίνει η Πολιτεία. Αυτό δηλώνει με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κ. Λαζ. Βρυζίδης.

Χωρίς προσωπικό και χρήματα δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε όλους τους εισακτέους που μας δίνει η Πολιτεία. Αυτό δηλώνει με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κ. Λάζ. Βρυζίδης.

Ο κ. Βρυζίδης διαμαρτύρεται για τον αριθμό των εισακτέων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας στο ίδρυμα, ενώ αναφέρει ότι, κάτω από αυτή τη συγκυρία και προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης σε ένα ανεκτό επίπεδο, πρότεινε στο υπουργείο την εισαγωγή 760 φοιτητών στα τμήματα ειδικότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

«Με έκπληξή μας το υπουργείο σας, ακολουθώντας πάντα την ίδια πολιτική με τα προηγούμενα χρόνια, ενέκρινε την εισαγωγή 1.075 φοιτητών στο ΤΕΙ Πειραιά που, με αυτούς που εισάγονται με τις ειδικές κατηγορίες, ανέρχονται συνολικά στους 1.500 περίπου φοιτητές» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Βρυζίδης.

Αντιδρώντας στην είδηση αυτή και υπενθυμίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Πειραιά ο κ. Βρυζίδης δηλώνει στην επιστολή του κατηγορηματικά ότι «το ίδρυμά μας αδυνατεί να εκπαιδεύσει όλους αυτούς τους εισακτέους χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς μόνιμο προσωπικό, χωρίς επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες».

«Η εφαρμογή της ίδιας πολιτικής με αυτή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας οδηγεί το ίδρυμα μας στην εξαθλίωση χωρίς δυνατότητα άσκησης της αποστολής του και του ρόλου του. Το ίδρυμά μας αδυνατεί να εκπαιδεύσει όλους τους εισακτέους που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς μόνιμο προσωπικό, χωρίς επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες», δηλώνει ακόμη ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά.

«Το ΤΕΙ Πειραιά, όπως και όλα τα ιδρύματα της χώρας, τα τελευταία χρόνια υποχρηματοδοτούνται συστηματικά. Η υποχρηματοδότηση αυτή, πέραν από τις μειώσεις του προϋπολογισμού των ανωτάτων ιδρυμάτων λόγω της οικονομικής συγκυρίας της χώρας, ενισχύεται και από το γεγονός της συνεχούς αποχώρησης του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς δυνατότητα αντικατάστασής του από νέες προσλήψεις, καθώς και με τις συνεχείς μειώσεις πρόσληψης επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών» τονίζει στην ίδια επιστολή.

«Συγκεκριμένα, από 260 τακτικά μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού υπηρετούν σήμερα στο ΤΕΙ Πειραιά μόνο 152 και από 600 περίπου μέλη επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών έχουν εγκριθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 μόνο 100. Οι προγραμματικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των ΑΕΙ της χώρας καταργήθηκαν μονομερώς από το υπουργείο σας. ενώ «στα χαρτιά» παραμένουν ενεργές. Σε όλα τα παραπάνω προβλήματα προστέθηκε και το γεγονός ότι κανένα ίδρυμα φέτος δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και από 1.7.2012 δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης οποιασδήποτε δαπάνης», καταλήγει ο κ. Βρυζίδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk