Ατζέντα της Επιστήμης

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά 8-15 ετών και θα βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο τις εφαρμογές των θετικών επιστημών στην καθημερινή μας ζωή διοργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council.

13 Μαΐου – 10 Ιουνίου

Κυριακές φαντασίας και γνώσης, στο ΕΙΕ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά 8-15 ετών και θα βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο τις εφαρμογές των θετικών επιστημών στην καθημερινή μας ζωή διοργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council. Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν κάθε Κυριακή στις 11.00 (με δωρεάν είσοδο), αλλά σημειώστε ότι την Τετάρτη 23 Μαΐου θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο και ο μεγάλος τελικός του διεθνούς διαγωνισμού FameLab του British Council, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης. Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφθείτε το www.eie.gr/epistimiskoinonia/2009-2010/kyriakatikaproina_2010.pdf και δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 7273.501 (εσωτ. 516).

16-18 Μαΐου

Συνέδριο βιομηχανικών συστημάτων, στη Βουλιαγμένη

MARGI HOTEL, ΛΗΤΟΥΣ 11 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών φιλοξενεί στην Αθήνα το 45ο Διεθνές Συνέδριο Βιομηχανικών Συστημάτων (CIRP CMS 2012). H εφετινή διοργάνωση έχει κεντρικό θέμα: «Καινοτομία – η πρόκληση για τη βιομηχανία του μέλλοντος». Οπως διαβάζουμε στο πρόγραμμά της, από την κατασκευαστική επιστημονική κοινότητα αναμένεται να γεννήσει ανακαλύψεις παγκόσμιας κλάσης και να βοηθήσει στη μετατροπή της καινοτομίας σε νέες γνώσεις κατασκευής. Αλλά γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη και η αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης των μηχανικών, ώστε η βιομηχανία να προικιστεί με γενιές μηχανικών που θα έχουν καινοτόμο φιλοσοφία. Για τις λεπτομέρειες: www.lms.mech.upatras.gr/CIRP_CMS2012/.

18-20 Μαΐου

Θερινό Σχολείο Βιολογίας, στο «Κωστής Παλαµάς»

ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ & ΣΙΝΑ, ΑΘΗΝΑ

Το 2ο Θερινό Σχολείο του Τµήµατος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διεξαχθεί στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς», με τίτλο «Από το γονίδιο στην πρωτεΐνη και όχι µόνο…» και προσκεκλημένη ομιλήτρια τη νομπελίστρια Χημείας του 2009, καθηγήτρια Ada Yonath. Το σχολείο απευθύνεται σε τελειόφοιτους, πτυχιούχους και µεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και βιολόγους. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7274.514 και e-mail δήλωσης συμμετοχής: cvorgias@biol.uoa.gr/.

20 Μαΐου

Ενα παραμύθι ν-γραμμάτων, στο Ευγενίδειο

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387, Π. ΦΑΛΗΡΟ

Την επόμενη Κυριακή και ώρα 19.00, ο ερευνητής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος δρ Γιώργος Γιαννακόπουλος θα παρουσιάσει το εφεύρημα που ονομάζεται «γράφος ν-γραμμάτων». Ο γράφος είναι ένας μαθηματικός τρόπος να αναπαραστήσουμε πληροφορία, όπως το πώς γειτονεύουν τα γράμματα σε ένα κείμενο. Το εφεύρημα αυτό μπορεί να βοηθήσει τον υπολογιστή να κάνει μια πληθώρα χρήσιμων πραγμάτων, όπως το να ταξινομεί κείμενα, να μας φέρνει ειδήσεις που μας αφορούν, να αξιολογεί την ποιότητα περιλήψεων που φτιάχνουν αυτόματα συστήματα, κ.ά., αλλά… για να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά του θα πρέπει να πάτε στο Ευγενίδειο, και μάλιστα εγκαίρως, γιατί σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science