Συγκέντρωση του ΚΚΕ τη Δευτέρα στο Πεδίο του Αρεως

Συλλαλητήριο οργανώνει το ΚΚΕ, στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας (14.5.2012), στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους με σύνθημα «Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά υποταγή! Να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!»

Συλλαλητήριο οργανώνει το ΚΚΕ, στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας (14.5.2012), στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους με σύνθημα «Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, καμιά υποταγή! Να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!».

Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση του ΚΚΕ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με την οποία προκρίνει την οργανωμένη αντεπίθεση του λαού, σημειώνοντας «καμμιά στήριξη στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου».
Ουσιαστικά, αποτελεί και την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που έχει ζητήσει «εκλογές τώρα» , καταγγέλλοντας ως κοροϊδία τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, την οποία εντάσσει στην προσπάθεια, ενόψει της νέας κάλπης, να αφοπλίσουν το λαό με «παραπλανητικά διλήμματα», όπως ευρώ – δραχμή, μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ήπια διαπραγμάτευση – σκληρή διαπραγμάτευση.

Στη βάση αυτών των διλημμάτων, επισημαίνει το ΚΚΕ, «το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων και της ΕΕ στην Ελλάδα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την αποφασιστική συμβολή των ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ διαβουλεύονται για το ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης «συνεργασίας»». Η πραγματικά φιλολαϊκή θέση, σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποδέσμευση από την ΕΕ.

Απευθύνει «σάλπισμα εγρήγορσης, ετοιμότητας, ασυμβίβαστης πάλης για ρήξη και ανατροπή του σάπιου συστήματος», τονίζοντας ότι «όλοι τους (ΣΕΒ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ- Ανεξάρτητοι Ελληνες) σπέρνουν αυταπάτες στο λαό για να μπορεί να θερίσει περισσότερα κέρδη το κεφάλαιο».
Και προσθέτει: «Μετά την τιμωρία , μετά την έκφραση της λαϊκής οργής στις εκλογές της 6ης Μάη, τώρα μία είναι η ψήφος η καθοριστική: Ισχυρό ΚΚΕ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk