Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Βενιζέλος ας αφήσει την καραμέλα περί δραχμής γιατί ήδη έχει λιώσει

Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες στο πλαίσιο των διαδοχικών διερευνητικών εντολών στα τρία πρώτα κόμματα.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε και στη σημερινή 2η συνάντησή μας, σε σχηματισμός κυβέρνησης εφαρμογής του μνημονίου.

Την άρνηση σε μία τέτοια κυβέρνηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει δώσει ο ελληνικός λαός από το βράδυ της Κυριακής με το αποτέλεσμα των εκλογών, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας κατηγορώντας Βενιζέλο και Σαμαρά ότι δεν κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών και μένουν συνεπείς στην υπογραφή τους για εφαρμογή του μνημονίου, αναζητώντας, όμως, αριστερό άλλοθι.

Τους κάλεσε, ωστόσο, να αφήσουν τα «επικοινωνιακά τερτίπια» και να απαντήσουν καθαρά αν θα επιμείνουν στα νέα μέτρα ή όχι, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως η εφαρμογή της άρσης της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων τον Ιούνιο.

Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να μιλήσουν επί της ουσίας, αφού όπως είπε πλέον έχουμε τρία κόμματα υπέρ της συγκυβέρνησης, αλλα αξίζει να αξιολογηθεί τι στόχους και πρόγραμμα θα έχει αυτό το εγχείρημα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «μετατόπιση Κουβέλη» εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα να μείνει σταθερός σε όσα είπε και τελικά να μην στηρίξη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε να σχολιάσει τοποθετήσεις της ΔΗΜΑΡ για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καταντά κουραστικός προσπαθώντας να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε εναντίον του το ΠΑΣΟΚ πριν «στείλει δήλωση υποταγής στο ΔΝΤ και στην Μέρκελ».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «οι δικοί μας ομοϊδεάτες στην ΕΕ στάθηκαν στο πλευρό του λαού ενώ οι ομοιδεάτες του κ. Σαμαρά είναι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί».

Επίσης, κάλεσε τον κ. Σαμαρά να αφήσει την καραμέλα της δραχμής που όπως είπε την χρησιμοποίησαν άλλοι πρι από αυτόν και πλέον έχει λιώσει.

Το μνημόνιο το έχει καταγγείλει ο λαός και δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση, είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει το λαό στα μάτια και «δεν μιλάει δύο γλώσσες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk