Σαν ένα καράβι χωρίς καπετάνιο, στο ταξίδι προς τη σωτηρία…

Σαν ένα καράβι χωρίς καπετάνιο, στο ταξίδι προς τη σωτηρία… | tovima.gr

Η σημερινή μας κοινωνία αντιμετωπίζει πληθώρα δυσεπίλυτων προβλημάτων που ταλαιπωρούν και βασανίζουν στη κυριολεξία το λαό της. Η οικονομική , κοινωνική και ηθική κρίση είναι γεγονός ότι δεν επιτρέπουν στο πληθυσμό της Γης να ονειρεύεται και να αισιοδοξεί για το μέλλον και πόσο μάλλον στις νέες γενιές, οι οποίες δίχως υπερβολή μεγαλώνουν σε ένα κόσμο δίχως ελπίδα, δίχως όραμα. Δουλεύοντας και μελετώντας αρκετά καθημερινά, φτάνουν σε κάποια στιγμή να αναρωτιούνται αν οι κόποι τους θα αποδειχθούν ουσιώδης κάποια στιγμή αργότερα ή αν θα καταλήξουν να είναι χωρίς δουλειά, όπως χιλιάδες άλλοι συνάνθρωποι τους.

Εντούτοις, ξέροντας ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν ,συνεχίζουν τη προσπάθεια τους με όσο κουράγιο και όρεξη τους παραμένει. Αν ήθελα, ωστόσο να παρηγορήσω τους ανθρώπους αυτούς για κάτι, αυτό δεν θα ήταν παρά η πολιτική αστάθεια που βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλον. Για πολλούς από αυτούς ,ίσως, οι πρόσφατες εκλογές να αποτέλεσαν αφορμή για την πολιτικοποίηση τους και την απόκτηση μιας ολοκληρωμένης άποψης σχετικά με τον συγκεκριμένο τομέα. Εξάλλου έχουν πλέον την ευκαιρία να το κάνουν, αφού εκτός της σταδιακής ενηλικίωσης και επικείμενης ψήφου τους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πλέον τόσο ανεπτυγμένα ώστε να τους διαμορφώνουν ,με την καλή έννοια, γνώμες και αντιλήψεις για τη πολιτική.

Το ζήτημα, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι πλέον, στην εποχή μας, απουσιάζει το πολιτικό κόμμα και πόσο μάλλον ο αρχηγός που θα εμπνεύσει τους νέους και που θα τους κάνει να τον πιστέψουν, ακόμη και να τον ψηφίσουν, πιστεύοντας ότι αποτελεί αξιόπιστη λύση για τα προβλήματα της πατρίδας τους. Αν αυτό δεν αλλάξει, αν δεν «γεννηθεί» ένας πραγματικός ηγέτης που ούτε θα υπόσχεται πράγματα αδύνατα, ούτε θα κάνει χρήση του δημαγωγικού λαϊκισμού προκειμένου να πείθει ,τότε η χώρα μας τότε δεν πρόκειται να απαλλαχθεί από τη κρίση που βιώνει σε όλα τα επίπεδα.

Και δεν προβλέπεται, βέβαια, να έχει ένα ήδη «μαυρισμένο» παρελθόν, αλλά με την ζωντάνια και τη νεότητά του στο χώρο της πολιτικής να καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια για την εύρεση λύσεων στην αντρίκια επαναδιαπραγμάτευση των όρων του κακού μεν, αναγκαίου δε ζητήματος που λέγεται μνημόνιο. Χωρίς να υπάρχει στα μάτια τους ένας τέτοιος άνθρωπος, κάποιος που δεν θα υπερασπίζεται τις καταβολές του ,αλλά το καλό της χώρας με δημοκρατικούς θεσμούς, οι νέοι οδηγούνται στην εσχάτη λύση, όπως είναι οι «ακραίες» πολιτικές αντιλήψεις.

Η ανάγκη εύρεσής του είναι φανερή, αφού εκτός των άλλων, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας ,όπως πολλοί την αποκαλούν, μοιάζει ακόμη μια ξαναδοκιμασμένη συνταγή των μεγάλων κομμάτων, ένα καράβι χωρίς καπετάνιο, ώστε επανορθώσουν, αγνοώντας τα εξευτελιστικά αποτελέσματα που έβγαλαν οι κάλπες, στις 6 του Μάη.

Για τις ψήφους νοιάζονται πολλοί, για την Ελλάδα και τον κόσμο της θα ενδιαφερθεί κανένας ; Αυτό, ως μαθητής Β Λυκείου, με ανησυχεί περισσότερο από όλα. Το ότι σε αντίθεση με τις παλαιότερες, σε τούτη εδώ την επανάσταση λείπουν οι ηγέτες…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk