Ισπανία: Δυσμενείς προβλέψεις για εκτός στόχου έλλειμμα στο 6,4%

Ούτε οι περικοπές, ούτε οι αλλαγές στα εργασιακά, ούτε τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ραχόι φαίνεται να οδηγούν στο επιθυμητό επίπεδο το έλλειμμα της Ισπανίας.

Ούτε οι περικοπές, ούτε οι αλλαγές στα εργασιακά, ούτε τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μαριάνο Ραχόι φαίνεται να οδηγούν στο επιθυμητό επίπεδο το έλλειμμα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η χώρα θα κινηθεί σε ρυθμούς ύφεσης -1,8%, η ανεργία θα φτάσει το 24,4% και το έλλειμμα θα κλείσει στο 6,4% του ΑΕΠ, μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον (αναθεωρημένο) στόχο του 5,3% για το 2012.

Με βάση αυτές τις προβλέψεις θεωρείται σχεδόν αδύνατον για την Ισπανία να πετύχει έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ (βάσει και του Δημοσιονομικού Συμφώνου) το 2013.

Πάντως, και στην Ισπανία έχει ανοίξει η συζήτηση να δοθεί ένας χρόνος παράτασης προκειμένου να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Tα στοιχεία, όπως σημειώνει η εφημερίδα El Pais, είναι χειρότερα από τα αναμενόμενα, γεγονός που αποδεικνύει, όπως γράφει χαρακτηριστικά, ότι η ακολουθούμενη πολιτική τύπου Ελλάδας, Ιρλανδίας ή Πορτογαλίας, δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk