Κερδίστε 3 αντίτυπα του βιβλίου «Big Bang»

Την Κυριακή 13/5/2012 στην εκπομπή «Οι τίτλοι του Σαββατοκύριακου» με τον Δημήτρη Τάκη (09.00-11.00)

«Αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο για τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης επειδή αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα του ανθρώπου. Θα ήθελα να μάθουν όλοι γι’ αυτή, να απολαύσουν τη μαγευτική ιστορία της, να την καταλάβουν.

Είναι η ιστορία της γένεσης του Σύμπαντος, και οι άθλοι των πρωταγωνιστών της: λαμπροί επιστήμονες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μάχη εναντίον της κατεστημένης ιδέας ενός αιώνιου και αμετάβλητου Κόσμου.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010{{{ moto }}}

Μέσα από παράξενες καταστάσεις επιστημονικής φιλοδοξίας, επαγγελματικής καταξίωσης και προσωπικής ανάδειξης, εκκεντρικοί αστρονόμοι, φυσικοί, χημικοί και μαθηματικοί κονταροχτυπιούνται για την “τελική” αλήθεια της προέλευσης του Σύμπαντος.»

Simon Singh

«Πριν από την επιστήμη οι άνθρωποι πίστευαν σε μύθους. Όταν έχεις μύθους δεν δίνεις μάχες. Τους αποδέχεσαι. Στην επιστήμη, όμως, ποτέ δεν δέχεσαι κάτι. Πάντα αμφισβητείς, εναντιώνεσαι, αναρωτιέσαι, επιτίθεσαι, αντικρούεις…»

«…Η πιο ενδιαφέρουσα επιστήμη έχει δράση, κινείται στα όρια, προκαλεί διαμάχες που φτάνουν στο επίπεδο της κοινωνίας, αγγίζουν τη σφαίρα της πολιτικής. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξηγήσει κανείς τις διαμάχες αυτές, να επικοινωνήσει με κατανοητό τρόπο δυσνόητες επιστημονικές έννοιες: για να εμπλέξει στην επιστημονική συζήτηση όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους. Κυρίως τους δασκάλους. Οι δάσκαλοι ήταν αυτοί που προκάλεσαν τον δικό μου ενθουσιασμό για την επιστήμη όταν ήμουν μαθητής, οι δάσκαλοι είναι αυτοί που σήμερα διαχέουν τη γνώση γύρω από τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις. Οι δάσκαλοι, οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης…»

«…Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό στη διδασκαλία της επιστήμης, το οποίο θα πρέπει να καλύψει η νέα γενιά δασκάλων – αυτοί που σήμερα είναι ακόμα μαθητές. Σε αυτούς πρέπει να στοχεύσουμε, να τους δείξουμε όλη τη μαγεία, την ομορφιά και την έμπνευση…»

Simon Singh

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

«Δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί μια πιο επική, πιο θρυλική ιστορία. Πρόκειται για ένα αναπάντεχα ευχάριστο βιβλίο. Γνωρίζουμε πόσο εξαιρετικός αφηγητής είναι ο συγγραφέας, όμως ποιος το περίμενε ότι η ιστορία του Σύμπαντος θα ήταν τόσο μορφωτική και συνάμα τόσο διασκεδαστική;»

New York Times

Ο όρος BIG BANG αποδείχθηκε ένας μικρός και εντυπωσιακός τίτλος για τη θεωρία της δημιουργίας, και μάλιστα επινοήθηκε από τον μεγαλύτερο επικριτή της!

Το βιβλίο αφηγείται την επική ιστορία της πιο σημαντικής επιστημονικής ανακάλυψης όλων των εποχών. Διαθέτει όλα τα συστατικά μιας επιστημονικής περιπέτειας, όμως, έχει κάτι παραπάνω: αληθινή γνώση, επιστημονική εγκυρότητα, σαφήνεια, ανατροπές και… χιούμορ.

Τι δεν γνωρίζετε από τον Αναξίμανδρο και τον Ξενοφάνη μέχρι το Σύμπαν του Αϊνστάιν, από τον Κοπέρνικο μέχρι τον Φρεντ Χόιλ, την αιώνια διαστολή, τη Σταθερά Κατάσταση, τη Μεγάλη Έκρηξη;

Εκδοτικός οίκος Τραύλος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk