Φ. Γεννηματά: «Όποιος επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή να αναλάβει τις ευθύνες του»

Την Παρασκευή 11/5/2012 η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Γιάννη Κορωναίου (καθημερινά 10:00-11:00) για την πρόταση Κουβέλη

Για την πρόταση Κουβέλη για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης {{{ moto }}}

Ο ελληνικός λαός περιμένει με κομμένη την ανάσα να δει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα μπορέσει να τον κρατήσει στο ευρώ και να του βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του. Γιατί νομίζω πως, ακριβώς, αυτό ήταν το μήνυμα των εκλογών. Καμία από τις πολιτικές δυνάμεις δεν πλειοψήφησε, ώστε να υλοποιήσει τη δική της πολιτική πρόταση, αυτό το μήνυμα που μας έδωσε ήταν «βρείτε τα κοινά σημεία να συνεργαστείτε». Επίσης, είναι ολοφάνερο ότι οι πολίτες ψήφισαν δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αρα, νομίζω ότι η εντολή ήταν σαφέστατη ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και αυτό σημαίνει ότι πρέπει πια να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Έχει κατατεθεί μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, χθες, από τον κ. Κουβέλη, σε συνέχεια των προτάσεων που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς.

Και ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στην τοποθέτηση του κ. Κουβέλη και μάλιστα είπε «αγγίζει τη δική μας πρόταση και στα 3 σκέλη»..

Έχουμε, λοιπόν, τρεις δυνάμεις με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που έχουν, ήδη, τοποθετηθεί στη λογική της κυβέρνησης, είτε λέγεται εθνικής ενότητας, είτε λέγεται οικουμενική. Πάντως με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με πρωταρχικό σκοπό και στόχο την παραμονή στο ευρώ, αλλά ταυτόχρονα να απεξαρτηθούμε από το μνημόνιο, δηλαδή, αυτό ακριβώς που πάρα πολύ υπεύθυνα και λογικά το ΠΑΣΟΚ λέει σε όλη την προεκλογική περίοδο.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Κάνατε λόγο για απεξάρτηση από το μνημόνιο σε βάθος χρόνου, βέβαια

Είχαμε πει, τουλάχιστον, σε τριετία. Αυτό έλεγε το ΠΑΣΟΚ σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η πρόταση του κ. Κουβέλη είναι η απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Όλοι οι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι τώρα φαίνεται ότι αλλάζει κάτι στο τοπίο της Ευρώπης, και τους συσχετισμούς. Μην ξεχνάτε ότι τη σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη την είχε επιβάλλει το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και οι συντηρητικοί με τη Μέρκελ και το Σαρκοζί. Αλλά, τώρα που φαίνεται κάτι να αλλάζει με τον Ολάντ, ο οποίος είναι ο συνομιλητής του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο ανήκουμε στην ίδια ομάδα, με τον οποίο δύο χρόνια παλεύαμε το ευρωομόλογο της ανάπτυξης και το φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και το αναπτυξιακό πακέτο για τη χώρα μας, τα ποσά από τα διαρθρωτικά ταμεία για να πάνε στην ανεργία,τώρα λοιπόν, δημιουργείται μια ελπίδα. Εμείς κρατήσαμε τη χώρα όρθια μέσα στο ευρώ και σήμερα έχουμε μια ελπίδα. Όποιος αναλάβει το κόστος να οδηγήσει τη χώρα έξω από το ευρώ και να τη γυρίσει στη δραχμή, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Είναι πάρα πολύ κρίσιμες οι στιγμές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk