ΗΠΑ: Ο Ομπάμα τάχθηκε υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων

Σαφή θέση υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων πήρε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο ABC ανοίγοντας ένα θέμα που διχάζει την αμερικανική κοινωνία και φαίνεται ότι θα τεθεί στην προεκλογική εκστρατεία των επόμενων μηνών. Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Στο παρελθόν ο Λευκός Οίκος αρκούνταν να ανακοινώσει ότι η θέση του Ομπάμα για το θέμα «εξελίσσεται».

Σαφή θέση υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων πήρε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο ABC ανοίγοντας ένα θέμα που διχάζει την αμερικανική κοινωνία και φαίνεται ότι θα τεθεί στην προεκλογική εκστρατεία των επόμενων μηνών.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Στο παρελθόν ο Λευκός Οίκος αρκούνταν να ανακοινώσει ότι η θέση του Ομπάμα για το θέμα «εξελίσσεται».

«Είναι σημαντικό για εμένα να δηλώσω ότι πιστεύω πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρευτούν»
, επισήμανε στη συνέντευξή του.

«Δίστασα πάνω στο θέμα», είπε σε άλλο σημείο, «εν μέρει γιατί νόμισα ότι η αστική ένωση αρκούσε. Τώρα είναι σημαντικό για εμένα προσωπικά να βγω μπροστά και να επιβεβαιώσω ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα έπρεπε να παντρεύονται».

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζουν οι πολιτείες.

Οι δηλώσεις αυτές του Ομπάμα γίνονται λίγες ημέρες αφού ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι αισθάνεται άνετα με τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, που τάσσονται γενικά κατά το γάμου, ο σχεδόν βέβαιος πλέον υποψήφιος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ τάσσεται σαφέστατα κατά του γάμου, επιμένοντας ότι πρόκειται μόνο για ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Αυτό δηλώνουν κάποιες πολιτείες ενώ ορισμένοι έφταναν να ζητούν ακόμα και συνταγματική τροποποίηση που θα απαγορεύει του γάμους ομοφυλοφίλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk