Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου

Τα συντρίμμια του Superjet 100 ττου έχει κατασκευάσει ο ρωσικός όμιλος Σουχόι και το οποίο μετέφερε περίπου 50 άτομα, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή νοτίως της Τζακάρτας, δήλωσε εκπρόσωπος του ινονησιακού στρατού, ενώ σύμφωνα με την ινδονησιακή εταιρεία που εκπροσωπεί τη Σουκόι, δεν υπάρχουν επιζώντες.

Τα συντρίμμια του Superjet 100 που έχει κατασκευάσει ο ρωσικός όμιλος Σουχόι και το οποίο μετέφερε περίπου 50 άτομα, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή νοτίως της Τζακάρτας, δήλωσε εκπρόσωπος του ινονησιακού στρατού, ενώ σύμφωνα με την ινδονησιακή εταιρεία που εκπροσωπεί τη Σουκόι, δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το ελικόπτερο Super Puma που έστειλε ο ινδονησιακός στρατός εντόπισε το αεροσκάφος στο χείλος ενός γκρεμού βάθους 1.650 μέτρων στο βουνό Σαλάκ.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ χθες μετά την απότομη απώλεια ύψους από τα 10.000 πόδια στα 6.000 πόδια στη διάρκεια πτήσης επίδειξης.

Το αεροσκάφος μετέφερε ινδονήσιους επιχειρηματίες, αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας και δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σολόντοφ ακόλουθο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας, οχτώ ρώσοι επέβαιναν σ΄αυτό, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης καθώς και τεχνικοί.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν οχτώ μέλη του πληρώματος και 42 προσκεκλημένοι, σύμφωνα με στοιχεία από τη ρωσική πρεσβεία.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε δυο πτήσεις επίδειξης χθες. Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα ανατολικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας μετά την πρώτη πτήση για να αποβιαστούν κάποιοι και να επιβιβαστούν κάποιοι άλλοι.

Η Σουχόι, η οποία έχει παραγγελίες για 170 αεροσκάφη σε τον κόσμο, σχεδιάζει την κατασκευή άνω των 1.000 Superjet για τις ξένες αγορές κυρίως. Στην Ινδονησία σκοπεύει να πουλήσει 42 τέτοια αεροσκάφη.

Το Superjet 100, το οποίο μπορεί να μεταφέρει από 63 ως 103 επιβάτες χρησιμοποιείται ήδη από τη ρωσική Αεροφλοτ και την αρμενική εταιρεία Armavia.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk