Νέο ολυμπιακό εισιτήριο για τα ελληνικά πανιά

Το έκτο πλήρωμά της κατάφερε να προκρίνει στο Λονδίνο 2012 η ελληνική ιστιοπλοΐα. Μετά την ιστοσανίδα ανδρών και γυναικών, τα Λέιζερ Στάνταρ, τα Φινν και τα 470 ανδρών το ολυμπιακό εισιτήριο σφράγισε το πλήρωμα στα 49er με τους Δ. Δήμου – Μ. Πατενιώτη.

Το έκτο πλήρωμά της κατάφερε να προκρίνει στο Λονδίνο 2012 η ελληνική ιστιοπλοΐα. Μετά την ιστοσανίδα ανδρών και γυναικών, τα Λέιζερ Στάνταρ, τα Φινν και τα 470 ανδρών το ολυμπιακό εισιτήριο σφράγισε το πλήρωμα στα 49er με τους Δ. Δήμου Μ. Πατενιώτη.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ζαντάρ το ελληνικό σκάφος κατάφερε να πλασσαριστεί μέσα στα πρώτα 25 που συνεχίζουν για το χρυσό μετάλλιο. Οι Δ. Δήμου – Μ. Πατενιώτης μετά από 9 ιστιοδρομίες έχουν 68 βαθμούς ποινής και βρίσκονται στην 23η θέση, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίρνει μέρος και το πλήρωμα των Σ. Σωτηρίου – Α. Παναγιωτίδη οι οποίοι βρίσκονται στην 33η θέση με 85 βαθμούς ποινής.
Σύμφωνα με την ελληνική ομοσπονδία όμως το εισιτήριο για το Λονδίνο ενδέχεται να πάρουν οι Σ. Σωτηρίου – Α. Παναγιωτίδης, αφού όπως διευκρινίζει «είναι εσωτερική υπόθεση πιο από τα δυο σκάφη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη».
Σημειώνεται ότι την πρόκριση διεκδικούν ακόμη, ελληνικά πληρώματα στα Star (ρεπό είχε χθες η διοργάνωση του Ιέρ), τα 470 γυναικών (13-19/5) και τα Laser radial γυναικών (11-20/5).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk