Mη σφετερίζεστε τον τίτλο «Αριστερά», κ. Τσίπρα!

Mη σφετερίζεστε τον τίτλο «Αριστερά», κ. Τσίπρα! | tovima.gr

Πολλοί από μάς, ούτε στα πλέον μελένια όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν μια Αριστερά του 30 τόσο %, ή έστω του 23% αν βγάλουμε από το κάδρο το ΚΚΕ που ούτε και αυτό θέλει να ξέρει που ακριβώς εντάσσεται… Δεν είναι λίγοι οι «αριστεροί» πολίτες που υποστήριζαν ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλον δέος της Δεξιάς, ναι, αυτής της Δεξιάς που μέχρι χθές είχε ενταγμένους στα πλέον σπουδαιότερα όργανα των σπλάχνων της, έναν Καμμένο και μέχρι προχτές έναν Καρατζαfuhrer. Και ακόμα, φυντάνια τερατώδη που μόλις τώρα, πλήρως ξεσαλωμένα υπό την σκέπη των «ελεύθερων ελλήνων» μας δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπό τους σε όλο το μεγαλείο τους.
Ναι, ο βαθειά ανελεύθερος λαϊκίστικος θρησκο/πατριδοκαπηλευτικός συρφετός της δεξιάς σκέψης και αντίληψης – ενταγμένος πριν τις τελευταίες εξελίξεις στη Ν.Δ- ο οποίος στην Ελλάδα, είναι ταυτισμένος με ό,τι αναχρονιστικότερο, αντιδραστικό και ανελεύθερο έχει να επιδείξει η πολιτική –με την ευρεία της έννοια – σκέψη, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους προοδευτικούς και «αριστερούς» πολίτες- όπως και να το ερμηνεύσετε αυτό- από το να εκφράζονται από τον άλλο μεγάλο πόλο της πολιτικής, την «Κεντροαριστερά» του ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλον δέος.
Οσοι δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, ας συγκρίνουν τις θέσεις των δύο κομμάτων σε απλά θέματα εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας και νομοθεσίας από το 1981 και μετά , και ίσως καταλάβουν. Για να το πω διαφορετικά, η προτίμηση της «Κεντροαριστεράς» για πολλούς πολίτες, ήταν όχι θέμα απόλυτης ταύτησης, αλλά απλά μια πολιτική απόφαση στα πλαίσια του «μη χείρον βέλτιστον».
Σ όλους αυτούς, η αλλαγή των συσχετισμών και η νίκη της Αριστεράς θα έπρεπε να δημιουργεί μεγάλη χαρα και τεράστιες προδοκίες για έναν ριζοσπαστικό πλέον, εκσυγχρονισμό της χώρας μας, σε τομείς που αλλού έχουν αποτολμήσει από καιρό όπως – σε πρώτη φάση – ο απόλυτος χωρισμός κράτους –εκκλησίας, ο εκσυγχρονισμός των σχολικών βιβλίων, η νομοθετική κατοχύρωση δικαιωμάτων κοινωνικών μειοψηφιών, η δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους Δικαίου κλπ.
Πολλά πράγματα θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει η Αριστερά, «τώρα που γυρίζει», φέρνοντας αναίμακτα τα πάνω – κάτω στη συντηρητική μπανανία μας. Αλλά όχι, περί άλλων τυρβάζουν οι ηγέτες της. Περί του πως θα καταργήσουν πάραυτα το μνημόνιο, οπότε θα επιστρέψουν… παραταυτότερα οι έλληνες, στην εποχή των χρυσών αγελάδων που τους υποσχέθηκαν.
Διότι αυτό ακριβώς είναι που ανέδειξε το εκλογικό ποσοστό της : Ο αχαλίνωτος δημαγωγικός λόγος, όχι ο αριστερός λόγος για τις αλλαγές που ανέφερα πιο πάνω! Yποσχέσεις σε βαθμό παράνοιας (αν όχι θρασύτατου εμπαιγμού), κάθε, μα κάθε άλλο παρά εκσυγχρονιστικές, και φυσικά ανεφάρμοστες, που πλέον –τώρα που η καυτή πατάτα της ευθύνης για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι στα χέρια τους – τους δημιουργούν καίριο θέμα αξιοπιστίας.
Οχι, δεν είναι η Αριστερά που ονειρευόμασταν στα νιάτα μας η γερασμένη από ιδέες, Αριστερά των εθνικοπατριωτικών και όχι μόνον, «κορωνών» της Ελλάδας του 2012! Δεν είναι Αριστερά οι «συνιστώσες» του κ. Τσίπρα, που χαιδεύουν τα αυτιά μιας Ελλάδας που θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Σ’ αυτούς ταιριάζει γάντι η γνωστή ρήση του Bertrand Russell : «To κρίμα στον κόσμο αυτό ειναι πως οι ηλίθιοι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια ενώ οι έξυπνοι πάντα ψάχνονται και αναρωτιούνται…» Αλοίμονό μας, μπλέξαμε με ηλίθιους που είναι σίγουροι πως το σενάριο της απόλυτης καταστροφής μας , είναι απλά ένα παραμύθι των κακών… γι’ αυτό και νομίζουν ότι μπορεί να λένε ( και να τάζουν) ό,τι θέλουν, εκχυδαϊ ζοντας έτσι ένα λόγο που σε καμμία περίπτωση δεν ανήκει στην «Αριστερά» , το «όνομα» της οποίας άγρια σφετερίζονται και κακοποιούν!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk