ΒΗΜΑτοδότης: Η θωρακισμένη BMW

Την Κυριακή ή το πολύ τη Δευτέρα θα γίνει η σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Θα κληθούν, εάν έως τότε δεν βρεθεί κάποια λύση με τις διερευνητικές εντολές, άπαντες oι αρχηγοί των οποίων τα κόμματά τους αντιπροσωπεύονται στη Βουλή. Ο Πρόεδρος, έλεγε συνεργάτης του, θα καλέσει τους πάντες, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

ΒΗΜΑτοδότης: Η θωρακισμένη BMW | tovima.gr
Την Κυριακή ή το πολύ τη Δευτέρα θα γίνει η σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Θα κληθούν, εάν έως τότε δεν βρεθεί κάποια λύση με τις διερευνητικές εντολές, άπαντες oι αρχηγοί των οποίων τα κόμματά τους αντιπροσωπεύονται στη Βουλή. Ο Πρόεδρος, έλεγε συνεργάτης του, θα καλέσει τους πάντες, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

***
Με την θωρακισμένη BMW την οποία χρησιμοποιούσε ως υπουργός Οικονομικών προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Δύο τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν στην κυβέρνηση, το ένα ανήκει στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών και το άλλο στον εκάστοτε υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στον αρχηγό του τρίτου κόμματος δεν προβλέπεται θωρακισμένη BMW

***
Ο κ. Βενιζέλος προσήλθε χαμογελαστός στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μόλις μπήκε στο γραφείο του Προέδρου, είπε στον κ. Παπούλια: «Σας ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε». Ήταν η πρώτη φορά στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουγε ευχαριστίες που κάλεσε κάποιον αρχηγό κόμματος στο γραφείο του. Και τι νομίζετε ότι του απάντησε: «Μπορούσα να κάνω διαφορετικά; Αναλαμβάνετε την σκυτάλη…».

***
Μπορεί η νέα Βουλή να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα χώρου, μετά την είσοδο επτά κομμάτων ωστόσο τα γραφεία των πρώην προέδρων του κοινοβουλίου και των συνεργατών τους αυξάνονται και λιθώνονται σε σημείο να διώχνουν οι υπηρεσίες και υπαλλήλους σε άλλα κτίρια. Έτσι τουλάχιστον κυκλοφορεί στους διαδρόμους της ερειπωμένης Βουλής, όπου φέρεται ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Φ. Πετσάλνικος (ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής) να απέκτησε… τρία γραφεία στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου του κοινοβουλίου, «εκδιώκοντας» το Τμήμα Αναφορών. Λέγεται μάλιστα ότι απέκτησε και γραφείο στο κτίριο της Βουλής επί της οδού Σέκερη.

***
Όσον αφορά τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα (που επίσης δεν είναι βουλευτής) τακτοποιήθηκε σε μικρότερο χώρο από το γραφείο των 180 τ.μ. που του είχε διατεθεί σε μικρότερο που ανήκε σε προέδρους κοινοβουλευτικών επιτροπών. Του δόθηκε και ένα άλλο γραφείο στην οδό Σέκερη.

***

Χλώμιασαν στον τρίτο όροφο των γραφείων της Ν.Δ. το πρωί της Πέμπτης, όταν ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο λογογράφος του Χρύσανθος Λαζαρίδης, λιποθύμησε. Ο άλλος στενός συνεργάτης του πρόεδρου της Ν.Δ. ο Δημήτρης Σταμάτης που ήταν μπροστά -και ταλαιπωρήθηκε και αυτός πρόσφατα από προβλήματα στην καρδιά του- έντρομος κάλεσε αμέσως τις πρώτες βοήθειες.

***

Η είδηση του λιποθυμικού επεισοδίου του κ. Λαζαρίδη κινητοποίησε πολλούς στα γραφεία της ΝΔ και αμέσως ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του κόμματος. Ο κ. Λαζαρίδης συνήλθε γρήγορα και μεταφέρθηκε σε κοντινό ιδιωτικό νοσοκομείο με δυσφορία και έντονους πόνους στην πλάτη. Τελικά, μετά από το απαραίτητο τσεκ απ που έγινε, υπό την επίβλεψη του Τάκη Σκανδαλάκη, ο κ. Λαζαρίδης πήρε εξιτήριο, αλλά με την πλάτη να τον ταλαιπωρεί εδώ και μήνες.

***
Τις μυστικές συναντήσεις με τους βουλευτές της Ν.Δ., λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ξεκίνησε ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να πληροφορηθεί από…«πρώτο χέρι» και τις απόψεις τους, πριν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Όπως πληροφορήθηκα χθες το απόγευμα, πέρασαν το κατώφλι της Συγγρού, οι κκ. Μ. Βαρβιτσιώτης και Ν. Κακλαμάνης και είπαν πολλά και ενδιαφέροντα.

***
Μύλος γίνεται με αυτό τον πρωινό καφέ της Ν.Δ. και με ποιους θα συζητά από εδώ και πέρα ο κ. Σαμαράς σε καθημερινή βάση. Μετά τη χθεσινή παραφιλολογία για το εάν θα συμμετέχει ή όχι ο κ. Λαζαρίδης, χθες μάθαμε και άλλα που δεν ξέραμε. Τελικά στον γαλάζιο πρωινό καφέ θα συμμετέχουν ο κ. Λαζαρίδης που αρχικά έως χθες το απόγευμα δεν ήταν εντός, αλλά εντάχθηκε το απόγευμα και οι κκ. Ευ. Μεϊμαράκης, οι δυο αντιπρόεδροι, κκ. Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης και ο γραμματέας της ΝΔ κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος.

***
Αυτά τα ξέραμε έως προχθές το απόγευμα. Η χθεσινή ημέρα μας επιφύλαξε και άλλες εκπλήξεις, αφού πληροφορηθήκαμε όταν εντός ήταν, αν και δεν το γνωστοποίησαν εξ αρχής, και ο γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού, κ. Μαξ. Χαρακόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά, ο κ. Κ. Μπούρας. Αυτόν που δεν είδαν δυο ημέρες στον πρωινό καφέ ήταν ο γραμματέας της Κ.Ο. κ. Κ. Τασούλας. Τι έγινε δεν ξέρω…Ελπίζω να μην κόπηκε, γιατί θα χάσει η ομήγυρης τα ωραία του ανέκδοτα…

***
Σημεία των καιρών…Με τα πολλά Ζάππεια χάσαμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. που ετοιμάστηκε με ευθύνη του γραμματέα Προγράμματος, κ. Ευρ. Στυλιανίδης. Με έκπληξη πληροφορήθηκαν πολλοί βουλευτές και στελέχη, ότι το πρόγραμμα είναι έτοιμο και το είδαν στις θυρίδες τους μόλις χθες, τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές. Το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Συμφωνία Εμπιστοσύνης» και είναι 275 σελίδες. Εάν γίνουν νέες εκλογές σύντομα θα το χρειαστούν αλλιώς θα πάει για ανακύκλωση…

***

Κέφια έχει η Φωτεινή Πιπιλή ή αλλιώς καβγατζού που ασκεί αντιπολίτευση μέσω Τwitter στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αλέξη, πίσω από τις λέξεις » μονομερής διαγραφή χρέους» πες στους νέους «VISA για Final Four – Σένγκεν». Τέρμα το πήγαινε – έλα με ταυτότητα!» έγραψε. Καταλάβατε τίποτα;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες