Ανωριμότητα πολιτών, πολιτικών και τρόικας…

Ανωριμότητα πολιτών, πολιτικών και τρόικας… | tovima.gr

Οι προχθεσινές εκλογές αλλά και η διαδικασία των επόμενων ημερών κατέδειξαν ότι υπάρχει σοβαρότατη ανωριμότητα σε όλα τα επίπεδα και των πολιτών αλλά και των πολιτικών. Όταν η διαδικασία των εκλογών γίνεται όχι στο πλαίσιο μιας ορθολογικής σκέψης αλλά σε επίπεδο προσωπικού ρουσφετολογικού συμφέροντος αλλά και τιμωρίας, τότε τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά και φυσικά, δεν δίνουν λύσεις.

Πολλές από τις πολιτικές δυνάμεις αλλά όχι στο σύνολό τους, χωράνε αμφισβήτησης αλλά και πολιτικής και ιδεολογικής ανεπάρκειας. Ποιος θα έδινε μια ουσιαστική απάντηση για το σοβαρότατο ζήτημα της πορείας της χώρας στην Ευρωζώνη; Το ζήτημα της πορείας της χώρας σε έναν θεσμό με παγκόσμια απήχηση δεν μπορεί να παρθεί με μια έμμεση απόφαση όπως ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα μας. Για να αποφασίσουμε σχετικά με την πορεία μας στην Ευρωζώνη πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός.

Με μια θετική απόφαση θα γνωρίζουμε ότι οι πολίτες θέλουν να συνεχίσουμε μια σκληρή πορεία αλλά Ευρωπαϊκή. Με μία αρνητική απόφαση θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις που θα χρειαστούν για να τεθεί η χώρα αυτοβούλως και με ασφάλεια εκτός της Ευρωζώνης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο ο Ελληνικός λαός θα καταφέρει να βρει το δρόμο του και η ηγεσία του να καταλάβει την πραγματική βούληση.

Η Τρόικα οφείλει να κατανοήσει ότι εάν δεν αλλάξει πολιτική απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας, τα αποτελέσματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης θα είναι χειρότερα και βεβαίως, αρνητικά ως προς την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά και πολύ πιθανόν όχι μόνο την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη αλλά και τον εκτροχιασμό των οικονομικών με συνέπεια την καταστροφή του Ευρωπαϊκού οικονομικού γίγνεσθαι. Εκτός και αν υπάρχει μεθοδευμένο σχέδιο για απαξίωση της Ελλάδας και δημιουργία εχθρικών συνθηκών για την καταστροφή της. Θα φανεί από τη συμπεριφορά όλων.

Αν τα κόμματα είναι ώριμα και δεν επιδιώκουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αν η τρόικα έχει αγνές και καθαρές προθέσεις έναντι στη χώρα μας και βέβαια αν ο λαός είναι έτοιμος να πάρει υπεύθυνη και ορθολογική απόφαση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk