Ομιλος Lottomatica: Αύξηση εσόδων και EBITDA στο α΄ τρίμηνο του 2012

Αύξηση εσόδων και λειτουργικής Κερδοφορίας (EBITDA) κατά 11% και 10% αντίστοιχα, επέτυχε στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο , περσινό, διάστημα ο Ομιλος Lottomatica.

Αύξηση εσόδων και λειτουργικής Κερδοφορίας (EBITDA) κατά 11% και 10% αντίστοιχα, επέτυχε στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο , περσινό, διάστημα ο Ομιλος Lottomatica.

Ειδικότερα ο όμιλος κατέγραψε:

– αύξηση εσόδων της GTECH Lottery από υφιστάμενα καταστήματα κατά 12%, με τον αυξημένο όγκο της δραστηριότητας τζακ-ποτ και τις σημαντικές πωλήσεις στιγμιαίων λαχείων να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.
– σημαντική η συμβολή Παιγνιομηχανών, «10eLotto» και Διαδραστικών Παιχνιδιών στην Ιταλία

Ακόμη, η καθαρή οικονομική Θέση (NFP) διαμορφώνεται στα 2,65 δισ. ευρώ έναντι 2,74 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2011, λόγω δημιουργίας σημαντικών ταμειακών ροών

Τα καθαρά έσοδα (που αποδίδονται στη μητρική εταιρεία) υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε περίπου 58 εκατ ευρώ.

Ειδικότερα για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα έσοδα ανήλθαν σε 780,3 εκατ. ευρώ έναντι 702,1 εκατ.ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Τα έσοδα από υπηρεσίες ανήλθαν σε 737,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις προϊόντων αυξήθηκαν στα 42,5 εκατ. ευρώ από 26,6 εκατ.ευρώ για την ίδια περίοδο το 2011. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στη σημαντική ετήσια αύξηση της δραστηριότητας τζακ-ποτ, στις πωλήσεις στιγμιαίων λαχείων στην Καλιφόρνια, το Ιλλινόι και το Τέξας και στις παιγνιομηχανές στην Ιταλία.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 280,4 εκατ. ευρώ έναντι 255,9 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα (κέρδη) προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 123,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 67 % από το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, Τα καθαρά έσοδα (κέρδη) που αποδίδονται στην μητρική εταιρεία (Net Income attributable to the Parent) αυξήθηκαν κατά 163% και διαμορφώθηκαν στα 57,6 εκατ.ευρώ έναντι 21,9 εκατ. ευρώ του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk