Ευρωζώνη: «Η χρηματοδότηση της Ελλάδας θα συνεχιστεί»

Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μέχρι να προκύψει νέα κυβέρνηση στη χώρα, είτε από τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή είτε από νέα αναμέτρηση τον Ιούνιο, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο Reuters

Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μέχρι να προκύψει νέα κυβέρνηση στη χώρα, είτε από τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή είτε από νέα αναμέτρηση τον Ιούνιο, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο Reuters.

Πάντως αξιωματούχος της Ευρωζώνης περιμένει το αργότερο ως την Κυριακή την ανακοίνωση διεξαγωγής νέων εκλογών στα μέσα Ιουνίου.

«Έχουμε τα μέσα να υποστηρίξουμε την Ελλάδα ως τα τέλη Ιουνίου», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι «θα παράσχουμε αρκετούς πόρους για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια μέχρι να ξεκαθαριστεί η πολιτική απόφαση».

Ο ίδιος αξιωματούχος σε ερώτηση αν η εκταμίευση θα γίνει ακόμα και αν δεν υπάρξει νέα κυβέρνηση για να εφαρμόσει τους όρους του πακέτου διάσωσης, ο αξιωματούχος απάντησε ότι «κανένας δεν περιμένει μία ανύπαρκτη κυβέρνηση να περάσει νόμους».

«Δεν ωφελεί να τους αφήσουμε να χρεοκοπήσουν στο μέσο των εξελίξεων. Αυτό ήταν το νόημα χτες [σσ. Τετάρτη οπότε και συνεδρίασε το EFSF]: να δώσουμε αρκετά χρήματα για να μείνει όρθια και να μην φέρουμε χάος με απλήρωτους ανθρώπους αλλά να μην δώσουμε πέρα από το ελάχιστο που θα αποθάρρυνε τα κόμματα που λένε ότι ‘’θα κάνουμε ό,τι θέλουμε και θα μας σώσουν γιατί είναι προς το συμφέρον της ΕΕ’’».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk