Διευρύνθηκαν οι ζημιές της Coca Cola 3E το πρώτο τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο στρατηγικός στόχος της διοίκησης της Coca – Cola 3Ε για μεγαλύτερη αύξηση του ρυθμού των εσόδων σε σχέση με τον όγκο πωλήσεων επετεύχθη αλλά ο όμιλος διεύρυνε τις ζημιές του σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο στρατηγικός στόχος της διοίκησης της Coca – Cola 3Ε για μεγαλύτερη αύξηση του ρυθμού των εσόδων σε σχέση με τον όγκο πωλήσεων επετεύχθη αλλά ο όμιλος διεύρυνε τις ζημιές του σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς οι υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες και οι μεταβολές των νομισματικών ισοτιμιών «έριξαν» τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη κατά 29 εκατ. ευρώ και το τελικό καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημίες 19 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011.

«Η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει σε όλες τις αγορές της ΕΕ όπου δραστηριοποιούμαστε,
ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς πιέσεις από τις αυξήσεις των τιμών πρώτων υλών, των οποίων ο ετήσιος ρυθμός αύξησης έφτασε στο απώγειό του το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, η έμφασή μας σε πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων, καθώς και η βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας σε συνδυασμό με την ισχυρή κεφαλαιακή μας επάρκεια, μάς δίνουν την πεποίθηση ότι η εφαρμογή της στρατηγικής μας θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων και δημιουργία ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών κατά το 2012», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Λόης.
Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% στα 1,43 δισ. ευρώ ενώ ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 2% το πρώτο τρίμηνο του 2012. Οι πωλήσεις των προϊόντων με το σήμα Coca-Cola κατέγραψαν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το συνολικό όγκο πωλήσεων του Ομίλου. Οι πωλήσεις της Coca-Cola regular αυξήθηκαν κατά 3% ενώ της Coca Cola Zero κατά 10%.
Για την τριετία 2012-2014 ο όμιλος σκοπεύει να επενδύσει 1,45 δισ. ευρώ σε σωρευτικές κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να κυμανθούν στα 1,45 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk