Μ. Ανδρουλάκης: «Το μπέρδεμα είναι ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για εκλογικό ταμείο»

Την Πέμπτη 10/5/2012 ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου (καθημερινά 10.00-11.00) για το εκλογικό αποτέλεσμα, το ΣΥΡΙΖΑ την πορεία της χώρας

Για το εκλογικό αποτέλεσμα{{{ moto }}}

Καταλαβαίνω τον κόσμο που πήγε στο παραβάν. Ο καθένας πήγε με μια δικαιολογημένη οργή. Τα σχέδια ζωής που είχε φτιάξει ο κόσμος στο μυαλό του, τινάχτηκαν στον αέρα. Γιατί πράγματι η Ελλάδα, και όχι μόνο η Ελλάδα, ήταν μια μεγάλη φούσκα. Και όχι μόνο η Ελλάδα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Κι όταν λέμε φούσκα, ας μην πηγαίνει το μυαλό μας στις πιο ακραίες κερδοσκοπικές μορφές της φούσκας. Είναι άνθρωποι που έχουν κάνει όνειρα ζωής, είναι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και ξαφνικά αλλάζει όλο το πλαίσιο της ζωής τους. Έχουν, λοιπόν, μια δικαιολογημένη οργή, είναι φυσικό να υπάρχει μια φάση ψυχικής εκτόνωσης. Και ας ελπίσουμε ότι μετά θα έρθει ο ορθολογισμός, η αξιολόγηση των κινδύνων που είναι βαθύτερα μέσα μας. Η βαθύτερη ιδιοσυστασία του ανθρώπου είναι η αξιολόγηση του κινδύνου, με τη λογική. Υπάρχει η λογική και το συναίσθημα.

Άρα, το ΠΑΣΟΚ πήγε στην κάλπη, με κολλημένη πάνω του τη γλίτσα των αρνητικών προσδοκιών, για μια σειρά λόγους και ιστορικούς και άμεσους. Και οι αρνητικές προσδοκίες, λένε στο χωριό μου, επειδή πολλές φορές συμπυκνώνουν ένα νόημα με έναν λαϊκό τρόπο, λένε ότι οι αρνητικές προσδοκίες, η κακή φήμη, η κακή διάθεση, είναι σαν το ποτάμι, στενό στην αρχή που φαρδαίνει απότομα. Και το είχα πει και του Παπανδρέου, τον είχα προειδοποιήσει, θα φαρδύνει απότομα. Και τότε τα μαζεύεις. Όταν το ποτάμι φαρδαίνει, καλύτερα να τα μαζεύεις και να δεις τι θα κάνεις.

Για τις θέσεις που προβάλει ο κ Τσίπρας για την οικονομία

Το μπέρδεμα προέκυψε ότι αυτά τα λέμε για να πάρουμε καμιά ψήφο, για να κάνουμε ταμείο εκλογικό. Που να φανταστεί αυτός ότι θα έφτανε η στιγμή του τι να κάνουμε λόγω της διάταξης των δυνάμεων και ότι στη ουσία ο λαός τον έθεσε σε έναν ρυθμιστικό ρόλο, τον οποίο σπαταλά επικίνδυνα. Δεν ήταν ο σκοπός του αυτός. Σου λέει άντε να κάνουμε λίγο ταμείο, να βγάλουμε λίγους ακόμα βουλευτές. Αλλά ξαφνικά, ο σχηματισμός κυβέρνησης εξαρτάται από αυτόν και βλέπεις ότι δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτα. Επομένως, η χώρα, για να είμαστε λίγο ειλικρινείς, πέρα από το ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τους φόβους, το ελληνικό δράμα φτάνει σε ένα κρίσιμο σημείο horror film, ταινία τρόμου, όπου δεν ξέρεις πώς θα τελειώσει. Αλλά οι πιθανότητες ποια να τελειώσει πάρα πολύ άσχημα, ειδικά για τους οικονομικά αδύναμους, πολύ χειρότερα, δηλαδή, από αυτό που ζούμε σήμερα, είναι αυξημένες, έχουν γεωμετρικά κορυφωθεί οι κίνδυνοι πια για την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ ταπεινωμένο είναι πιο πολύτιμο σήμερα. Τα ΠΑΣΟΚ ταπεινωμένο μπορεί να κάνει μεγάλες αλλαγές. Ξήλωσε ο λαός γαλόνια. Είναι, επομένως, σε μια φάση βαθύτερου μετασχηματισμού. Χωρίς αυτόν τον χώρο, δηλαδή, της κεντροαριστεράς, ανατρέπεται όλη η πολιτική ισορροπία στη χώρα. Δεν υπάρχει άλλη δύναμη που να μπορέσει να συγκροτήσει ένα μέτωπο συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές, αν πάμε σε επόμενες εκλογές. Διότι και πάλι το ΠΑΣΟΚ με ειλικρίνεια είπε από την αρχή ότι η μόνη εφικτή και χρήσιμη κυβέρνηση, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι αυτή των 4 κομμάτων, συν εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τη διαφορά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ, τουλάχιστον, έχει την ειλικρίνεια να λέει «εμείς θέλουμε έξω από την Ευρώπη, έξω από την ΕΕ». Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις του που έντιμα προτείνουν να φύγουμε από το κοινό νόμισμα, και επομένως κάτι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, αν έχουν. Και υπάρχουν και δυνάμεις που προσποιούνται ότι είναι υπέρ του ευρώ αλλά η λογική τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συντριβή. Δηλαδή, υπό τις χειρότερες συνθήκες, η Ελλάδα να αναγκαστεί να κόψει νόμισμα, υπό τραγικές συνθήκες. Διότι όταν ο άλλος καταλάβει ότι η αριστερά τον οδηγεί σε καταστροφικό αδιέξοδο, θα πάρει απότομες στροφές αντι-αριστερές και η πολιτική ζωή θα κινηθεί, μετά τη χρεοκοπία βέβαια, σε υπερδεξιά κατεύθυνση. Σε κατεύθυνση που δείχνουν δυνάμεις της άκρας δεξιάς ή της υπερδεξιάς, οι πιο τυχοδιωκτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk