Στο Λονδίνο βρέθηκε εχθές βράδυ -Τετάρτη 9 Μαϊου- το λαμπερό καστ της νέας ταινίας του Τιμ Μπάρτον, «Dark Shadows».

Από τους πρώτους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί κεντρικού κινηματογράφου στο Λονδίνο ήταν ο πρωταγωνιστής Τζόνι Ντεπ. Με το μποέμικο στιλ του και τα μπλε γυαλιά που πλέον δεν αποχωρίζεται ποτέ, ο 49χρονος ηθοποιός φωτογραφήθηκε με τους συμπρωταγωνιστές τους, μίλησε στους δημοσιογράφους, ενώ δεν παρέλειψε να υπογράψει δεκάδες αυτόγραφα για τους θαυμαστές τους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο σκηνοθέτης της ταινίας Τιμ Μπάρτον, ο οποίος συνοδευόταν από την πάντα εκκεντρική στιλιστικά σύζυγό του και μέλος του καστ του «Dark Shadows», Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της βραδιάς ήταν η πάντα κομψή Μισέλ Φάιφερ που επέλεξε για την εμφάνισή της ένα στράπλες κόκκινο εφαρμοστό φόρεμα που αναδείκνυε την καλλίγραμμη σιλουέτα της, αλλά και οι νεαρότερες Γκρέις Κλοέ Μορέτζ και Εύα Γκριν.

Όσον αφορά στο στόρι της ταινίας να σημειώσουμε ότι είναι βασισμένη στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του 1970 και αφορά στον βρικόλακα Μπαρνάμπας και την οικογένειά του οι οποίοι αποφασίζουν να μετοικίσουν, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, στην Αμερική.

Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός, για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους. Δυο δεκαετίες μετά, ο Μπαρνάμπας (Τζόνι Ντεπ) έχει τον κόσμο στα πόδια του ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν.

Άρχοντας της έπαυλης των Κόλινγουντ, ο Μπαρνάμπας είναι πλούσιος, πανίσχυρος και ένας ακαταμάχητος πλέιμποϊ μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Αντζελίκ Μπουσάρ (Εύα Γκριν).

Μάγισσα, με κάθε σημασία της λέξης, η Αντζελίκ τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό.

Δυο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του, και βγαίνει στο 1972, έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του.

Στην Ελλάδα η ταινία «Dark Shadows» θα βγει στις αίθουσες στις 17 Μαϊου.

Πατήστε εδώ για να κερδίσετε μια διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα.