Η αιώνια ιστορία αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας ζωντάνεψε το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην πρώτη από τις πέντε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα.

Στη Βερόνα του σήμερα όπου οι δύο οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων διατηρούν τη διαμάχη τους που κρατάει ήδη πολλές γενιές, μεταφέρθηκαν οι θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Το μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ, το οποίο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σαίξπηρ είναι η τρίτη παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην καλλιτεχνική περίοδο 2011- 12.

Η παράσταση χειροκροτήθηκε από το πλήθος κόσμου που έδωσε το παρών, ανάμεσά του και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και του εφοπλιστικού χώρου, καθώς τα κοστούμια της παράστασης έφεραν την υπογραφή της γνωστής Ελληνίδας σχεδιάστριας και συζύγου του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, Σήλιας Κριθαριώτη. Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη της συνεργασία με την ΕΛΣ, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και απέσπασε θετικά σχόλια.

Στην πρεμιέρα της παράστασης παρευρέθηκαν διευθυντές Μουσείων, μεταξύ των οποίων ο ΄Αγγελος Δεληβορριάς του Μουσείου Μπενάκη, η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, της Εθνικής Πινακοθήκης και φυσικά οι άνθρωποι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο πρόεδρος του δ.σ. Νίκος Μουρκογιάννης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Μύρων Μιχαηλίδης και οι συντελεστές των παραστάσεων που θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 13 Μαΐου.

Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης