Η Νέα Ελληνική Κουζίνα σε 88 συνταγές

Μια γεύση της πρώτης συγγραφικής προσπάθειας του δικού μας Βασίλη Καλλίδη «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο πήραμε το βράδυ της 9ης Μαΐου στο κατάμεστο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στο Γκάζι όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο.

Ανάμεσα στο πλήθος ξεχώριζε το πλατύ χαμόγελο της δημοσιογράφου, γευσιγνώστριας και «κολλητής» του Ελένης Ψυχούλη, η οποία παρουσιάζοντας το βιβλίο εξήγησε πως από την αρχή στόχος του Βασίλη ήταν να παρουσιάσει την ελληνική κουζίνα με τη ματιά ενός νέου και σύγχρονου ανθρώπου που μαγειρεύει στο σπίτι του.

«Η μαγειρική στο σπίτι πρέπει να είναι ευχάριστη και εύκολη. Προσπάθησα να σας μαζέψω μερικές συνταγές που φτιάχνουμε στο εστιατόριο μας, στο «Άνετον», αλλά και στο σπίτι μου» θέλησε να προϊδεάσει ο Βασίλης το κοινό για το περιεχόμενο της δουλειάς του, η οποία βρίσκεται ήδη στην τρίτη έκδοση. Επίσης αναφέρθηκε στα γεμάτα ζεστασιά, γεύσεις και μυρωδιές παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, που σε συνδυασμό με τα ταξίδια και τις γαστρονομικές εμπειρίες του σε κάθε γωνιά της γης τον οδήγησαν στην λατρεία του για τη μαγειρική.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη (τιμή 19 ευρώ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk