Ευ. Βενιζέλος: «Να αποφύγουμε ένα νέο εθνικό διχασμό»

Στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις επαφές που είχε με τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης και στην οικονομική κρίση θέτοντας το ερώτημα αν θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην Αλβανοποίηση.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι πρέπει η Ελλάδα να αποφύγει ένα νέο εθνικό διχασμό, το ΠαΣοΚ έδωσε έναν άνισο και σκληρό αγώνα με τη δημαγωγία ενώ θεωρεί ότι το κρίσιμο ερώτημα είναι πως και από ποιους θα κυβερνηθεί ο τόπος.

Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να διαχωρίσει αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη έως το 2009 και αυτούς που ταυτίτστηκαν με τη δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας την Πέμπτη στην ολιγομελή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι με απογοήτευση τον άκουσε να παραπληροφορεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκόπου και όχι τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής εντότητας.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που μείωσε το χρέος και 50% του ΑΕΠ; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει καταθέσεις πολιτών; Αυτής που προστατεύει τις καταθέσεις των ελληνικών οικογενειών; Αυτής που επιτρέπει να πέσουν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ ρευστότητας για επενδύσεις και καταπολέμηση ανεργίας; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε έργα υποδομής ύψους 55 δισ. και μπορούν αν κινήσουν τον τροχό της ανάπτυξης;».

Σχετικά με τη συζήτηση για το μορατόριουμ για το χρέος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στη συζήτηση με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τού είπε ότι δεν εννοεί τίποτα μονομερές.

«Εμείς ζητάμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, μνημονιακών και αντιμνημονιακών με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ», επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στη διερευνητική εντολή είπε ότι θα την παραλάβει με σεβασμό στο Σύνταγμα και χωρίς υπερβολές θα μιλήσει με όλους, για να γίνει προετοιμασία για την επόμενη φάση της διαβούλευσης.

«Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση, που να κάνει κάτι καλύτερο για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα