Ευ. Βενιζέλος: «Δεν δηλώνω αισιόδοξος αλλά υπεύθυνος»

«Θα κάνω προσπάθεια να αποδώσει ετυμηγορία του ελληνικού λαού μία κυβέρνηση όπως τη θέλησε: συνεργασίας, ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό», είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος παραλαμβάνοντας στις 2 μμ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η πρόταση του κόμματός του σχεδόν συμπίπτει με αυτήν του κ. Φ. Κουβέλη καθώς στην ουσία και αυτός προτείνει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Επιπλέον δήλωσε: «Συμφωνούμε, όπως εξήγησε, για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την υπέρβαση του μνημονίου σε ορίζοντα τριετίας».

«Θα κάνω προσπάθεια να αποδώσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού μία κυβέρνηση όπως τη θέλησε: συνεργασίας, ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό», είπε νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος παραλαμβάνοντας στις 2 μμ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζελος έσπευσε ωστόσο να σημειώσει «ότι αρκεί να σταθεί να σταθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες και θα κινηθούμε καλόπιστα για να διευκολύνουμε είπε στον κύριο Παπούλια και το δικό σας έργο στη φάση της διαβούλευσης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία σας.»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε δύναμη για να πετύχει γιατί όπως είπε «οι καιροί ου μενετοί».

Εξω από το προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν δηλώνει αισιόδοξος αλλά υπεύθυνος και επεσήμανε ότι τα «πράγματα δεν είναι εύκολα».

Επίσης, διευκρίνισε ότι θα συναντηθεί με όλες τις δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού, καταρχήν με αυτές που έχει προσδιορίσει, δηλαδή Νέα Δημοκρατία, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις αντιμνημονιακές δυναμεις γιατί όπως είπε δεν θεωρεί ότι είναι εκτός πλαισίου αφού όλοι «έχουμε συμφωνήσει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».

Όπως έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του στο πλαίσιο των επαφών για τον σχημαστιμό κυβέρνησης θα συναντηθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk