Δ. Μπουραντάς: «Είμαστε σε συζητήσεις κι όχι διεργασίες»

Την Πέμπτη 10/5/2012 ο Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Αδαμόπουλου και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00) για τις διεργασίες δημιουργίας συμμαχίας των κομμάτων του Φιλελεύθερου χώρου

Γίνονται συζητήσεις για να ηγηθείτε μιας Φιλελεύθερης συμμαχίας με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δράσης{{{ moto }}}

Γίνονται συζητήσεις, δεν γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που είπατε και της «Κοινωνίας αξιών». Γιατί; Γιατί αν δούμε ποιος είναι ο λόγος που εμείς ως Κοινωνία Αξιών, ως πολίτες που έχουμε κατανοήσει τη ρήση του Πλάτωνα που λέει «μία απ’ τις τιμωρίες μας ως πολίτες να μην καταδεχόμαστε να ασχοληθούμε με την πολιτική, είναι να μας κυβερνούν οι κατώτεροι μας». Κι εάν δούμε λίγο τα αποτελέσματα, τι δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών, ότι οι πολίτες ως πολίτες, ήμασταν εγκλωβισμένοι μέσα σε κατεστημένα πολιτικά κόμματα. Τι δείχνουν λοιπόν; Ότι οι πολίτες τιμωρήσανε τα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία-που είχανε ευθύνη βέβαια τα πρώτα κόμματα για τη χρεοκοπία της χώρας, τα αίτια της οποίας ήταν ο κρατισμός, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή κ.τ.λ.- κι επιβραβεύσανε τα κόμματα που είχανε τη λιγότερη ευθύνη. Γιατί τα κόμματα της αριστεράς είχαν ευθύνη, και στον κρατισμό και στη φοροδιαφυγή και στη διαπλοκή και στη μη ανάπτυξη και στο «πνίξιμο» της επιχειρηματικότητας. Όμως οι πολίτες μη έχοντας εναλλακτική, τιμώρησαν τα κόμματα που είχαν την άμεση και τη μεγάλη ευθύνη κι επιβραβεύσανε αυτά που είχανε τη λιγότερη ευθύνη.

Δημιουργήθηκε, λοιπόν, η ανάγκη για να σχηματιστεί ένας σημαντικός νέος πολιτικός σχηματισμός στο χώρο του κέντρου που να εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις, είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, ούτως ώστε και με βάση τα κόμματα της Δράσης και της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά και με άλλες κινήσεις πολιτών, να σχηματιστεί ένας τέτοιος πολιτικός σχηματισμός που θα μπορέσει να δώσει μια λύση σε αυτό το πολιτικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε και είναι τραγικό για τη χώρα μας. Γιατί οι κίνδυνοι σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλοί και η οικονομική κατάσταση στην πατρίδα μας είναι τραγική.

Όντως σας έχει προταθεί, έχετε ακούσει να συζητείται, να ηγηθείτε εσείς αυτού του σχήματος;

Όχι, αυτά είναι όλα ανοιχτά. Δεν έχουμε μπει ακόμα σε τέτοιες συζητήσεις.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Γιατί υπάρχει αντιπαράθεση με τον κ Τζήμερο

Ο κύριος Τζήμερος, προεκλογικά, στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας «Δημιουργία ξανά» έκανε ένα κείμενο που αφορούσε την «Κοινωνία Αξιών», το οποίο εμμέσως πλην σαφώς, έβγαζε το συμπέρασμα για όποιον το διάβαζε, ότι η «Κοινωνία αξιών» κι εγώ προσωπικά υποστηρίζουμε τη «Δημιουργία ξανά». Κι αυτό δεν ήταν θέμα κρίσης δικιάς μου, πάρα πολλοί πολίτες με emails, με τηλέφωνα προσωπικά, μου είπαν ότι αυτό το κείμενο τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εμείς τους στηρίζουμε.

Ενώ κάτι τέτοιο δε συνέβη

Ποτέ, το αντίθετο. Πιστεύουμε ότι τα κόμματα τα ευκαιριακά που στηρίζονται σε κάποιες θέσεις ποτ-πουρί, που θέλουν να ηχούν καλά στα αυτιά των πολιτών και πουλάνε ελπίδα τώρα που η κοινωνία είναι σε πολιτική απόγνωση, ως έμποροι ελπίδας, μέσω της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, εμάς δεν μας ακουμπάνε αυτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk