Αλ. Παπαρήγα: Αμεση προσφυγή σε εκλογές

Την ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εκλογές επανέλαβε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Καλούμε το λαό να διορθώσει την ψήφο του, αν θέλει να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εκλογές επανέλαβε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Καλούμε το λαό να διορθώσει την ψήφο του, αν θέλει να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κριτική άσκησε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Γιατί δεν έλεγε από την αρχή ότι ήθελε εκλογές; Να πάρει αυτοδυναμία με το μπόνους των 50 εδρών; Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις.

» Εμείς αν ήμασταν στη θέση του και είχαμε την πολιτική του, αυτό θα κάναμε. Συνεργασία σημαίνει σύνθεση. Για αυτό προτείναμε εκλογές, για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του

Οπως επεσήμανε η γ.γ. του ΚΚΕ, «ο σεβασμός στον θεσμό των εντολών δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται διερευνητικές προσπάθειες από ένα ή άλλο κόμμα, με υποκριτικές συζητήσεις και προτάσεις, από τη στιγμή που ένα -ή περισσότερα- κόμμα έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει, καθώς επιθυμεί τον νέο εκλογικό γύρο για τους δικούς του στόχους»,

Στο πλαίσιο αυτό , υπογράμμισε, ότι «δίνεται η ευκαιρία σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή -μετά και από την τραγελαφική εικόνα της εβδομάδας των εκλογών, όπου το κάθε κόμμα προσπαθούσε να χαϊδέψει αυτιά, να εμφανιστεί ως αγωνιστής διαπραγματευτής- να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος ως προς την ενίσχυση του ΚΚΕ».

Σχετικά με την προεκλογική και τη μετεκλογική στάση του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τη θέση για μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και σημείωσε ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του κόμματός της ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε καν να ακουμπήσει τις λαϊκές ανάγκες και υπό το πρίσμα αυτό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει ιστορική ανευθυνότητα απέναντι στον λαό, επιστρέφοντας -όπως είπε- ανάλογη κριτική του κ. Τσίπρα προς το ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο λαός πρέπει να ετοιμαστεί να παρέμβει, βγάζοντας συμπεράσματα και από τη διαδικασία του εμπαιγμού, δηλαδή των διερευνητικών εντολών και σημείωσε πως ακόμη και στην περίπτωση που την τελευταία στιγμή υπάρξει κάποια κυβέρνηση, πάλι ο λαός πρέπει να είναι στο πόδι, γιατί και πάλι οι εκλογές θα είναι προ των πυλών.

Σε ερώτηση γιατί ζητά τη διόρθωση της λαϊκής ψήφου και αν ήταν λάθος η λαϊκή ψήφος και χωρίς λάθη η τακτική του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η λαϊκή ψήφος αναγνωρίζεται και με αυτή την έννοια είναι σεβαστή και θα την μελετήσουμε.

Αναφερόμενη στο κλίμα, ενόψει των πιθανών νέων εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα άλλα κόμματα για να παραπλανήσουν τον λαό θα θέσουν το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ελληνική ή ευρωπαϊκή λύση, ενώ το ζήτημα κρίνεται στην ταξική πάλη, λιτότητα ή ανάπτυξη και δεξιά ή αριστερά, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο.

Η μόνη πατριωτική φιλολαϊκή θέση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η πάλη
για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους εκβιασμούς της, τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Για τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι είναι ένα εργαλείο του συστήματος και σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα μελετήσει το φαινόμενο, επισημαίνοντας όμως ότι όλοι όσοι την ψήφισαν δεν είναι ούτε ναζιστές, ούτε φασίστες και υπό το πρίσμα αυτό, μέσα στη διόρθωση ψήφου που ζητά το ΚΚΕ είναι και αυτό το θέμα.

Σε ερώτηση ποιά θα είναι η προεκλογική τακτική του ΚΚΕ στο ενδεχόμενο νέων εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της δεν θα κάνει εκλογική εκστρατεία με άλλη τακτική, ούτε με άλλη στρατηγική. Θα αξιοποιηθούν όμως, προσέθεσε, τα νέα δεδομένα, καθώς οι εξελίξεις προσφέρουν νέα επιχειρήματα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk