Υεμένη: Διπλός πράκτορας ο υποτιθέμενος βομβιστής αυτοκτονίας

Ένας άνδρας που είχε στείλει η Αλ Κάιντα της Υεμένης για να πραγματοποιήσει επίθεση σε αμερικανικό αεροσκάφος, ήταν στην πραγματικότητα διπλός πράκτορας, αναφέρουν αμερικανικές πληροφορίες. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο επίδοξος βομβιστής καμικάζι εργαζόταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας και είχε σταλεί στην Υεμένη, προκειμένου να εισχωρήσει στην Αλ Κάιντα που δρα στην περιοχή.

Ένας άνδρας που είχε στείλει η Αλ Κάιντα της Υεμένης για να πραγματοποιήσει επίθεση σε αμερικανικό αεροσκάφος, ήταν στην πραγματικότητα διπλός πράκτορας, αναφέρουν αμερικανικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο επίδοξος βομβιστής καμικάζι εργαζόταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας και είχε σταλεί στην Υεμένη, προκειμένου να εισχωρήσει στην Αλ Κάιντα που δρα στην περιοχή.

Ο διπλός πράκτορας έπρεπε να πείσει τα μέλη της οργάνωσης ότι στόχος του ήταν να θυσιαστεί, πραγματοποιώντας επίθεση σε αμερικανικό αεροσκάφος.

Παραλαμβάνοντας τη συσκευή, την παρέδωσε σε αξιωματούχους της CIA και της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο άνδρας βρίσκεται τώρα στη Σαουδική Αραβία ασφαλής.

Οι έρευνες του FBI έχουν επικεντρωθεί στη συσκευή, η οποία εξετάζεται. Κι αυτό γιατί δεν διαθέτει μεταλλικά μέρη, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολο το να περάσει απαρατήρητη από τον ανιχνευτή μετάλλων του αεροδρομίου.

Μάλιστα, αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο δημιουργός της βόμβας Ιμπραήμ Χασάν αλ-Ασίρι, αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους, αλλά και καινοτόμους, εμπειρογνώμονες για εκρηκτικά της Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk