Σώστε το πρόβατο

Οι κυνικοί πατούν «ja» στο ιντερνετικό δημοψηφισμα. Οι ευαίσθητοι πατούν ηρωικά «nein» και αποστρέφουν το βλέμμα από τα μάτια του αμέριμνου αμνού – ασχέτως αν δεν έχουν χωνέψει ακόμη το πασχαλινό αρνάκι. Και οι δύο φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου, Ιμάν Ρεζάι και Ρούβεν Ματέρνε, τρίβουν τα χέρια τους για την εύκολη δημοσιότητα. Δεν κάνουν την πλάκα τους, υπάρχει «κόνσεπτ» από πίσω. Η πρόσκληση στο κοινό να αποφασίσει μέσω του www.die-guillotine.com αν το συμπαθέστατο ζωάκι της φωτογραφίας θα καρατομηθεί στον βωμό της τέχνης είναι ένα «κριτικό σχόλιο επάνω στην ηθική του καιρού μας». Οπως, υποτίθεται, είχε συμβεί παλαιότερα με τον Χιλιανό Μάρκο Εβαρίστι.
Το site είναι ακόμα online, αλλά οι δύο φοιτητές είναι κατά 2,3 εκ δολάρια πλουσιότεροι. Ανώνυμος φιλότεχνος αγοραστής από την Αμερική αγόρασε την πολύχρωμη γκιλοτίνα.


Η εγκατάσταση «Helena» του 2000 αποτελούνταν από δέκα μπλέντερ γεμάτα νερό και ένα χρυσόψαρο να κολυμπά στη «γυάλα» ενός εκάστου. Τα μπλέντερ ήταν στην πρίζα και οι επισκέπτες μπορούσαν, αν ήθελαν, να πατήσουν το κουμπί. Δύο κουμπιά πατήθηκαν και κάποιοι έγιναν συνεργοί στην τέχνη του σοκ η οποία, όμως, όσο και να το επιδιώκει, δεν προκαλεί δέος. Η μοίρα του εριφίου, πάντως, θα αποφασιστεί σε δύο εβδομάδες, αν και εκτιμάται ότι οι προβοκάτορες φοιτητές δεν θα εκτελέσουν το ζωντανό, όσο και αν διατείνονται το αντίθετο. Οπως ο Γκιγέρμο Βάργκας δεν άφησε να πεθάνει ο υποσιτισμένος σκύλος που είχε δέσει σε μια γκαλερί στην Μπιενάλε της Ονδούρας το 2008. Ετσι λέγεται, τουλάχιστον, επειδή ο σκύλος που υποτίθεται ότι «το ’σκασε» δεν βρέθηκε ποτέ για να ερωτηθεί πώς αισθάνθηκε που βρέθηκε να υπηρετεί την τέχνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
Σίβυλλα
Helios Kiosk