Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα μέλη του οποίου «τρέχουν» για να επιλύσουν όλα τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ομάδα.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας μετά το τέλος της συνεδρίασης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν, αφενός, στο εγχείρημα της λαϊκής βάσης, αφετέρου, στην αδειοδότηση από την UEFA. «Εγιναν οι απαραίτητες στελεχώσεις της εταιρείας. Είναι δύσκολα τα πράγματα όμως και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για να υπηρετήσουμε τον σύλλογο. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εχουμε να λύσουμε σοβαρά ζητήματα. Ενα θέμα είναι κατά πόσο ο κόσμος θα ακολουθήσει αυτό το εγχείρημα. Υπάρχουν και άλλα θέματα σε εκκρεμότητα και λίγος χρόνος για την επίλυσή τους. Υπάρχει η UEFA και το ενδεχόμενο να επιβάλει και άλλες ποινές. Προτίθεται να συμπεριλάβει και κάποιες άλλες ποινές στο κομμάτι του του financial fair play. Θα κάνουμε συνάντηση με την ΕΠΟ επ’ αυτού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γόντικας.

Οπως αποφασίστηκε τη θέση του α’ αντιπροέδρου έλαβε ο κ. Λεωνίδας Πολέμης, του β’ αντιπροέδρου ο κ. Στράτος Σωπήλης και του γ’ αντιπροέδρου ο κ. Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ στην τετραμελή διοικούσα επιτροπή θα μετέχουν οι κκ. Γόντικας, Πολέμης, Σωπήλης μαζί με τον εμπνευστή του Σωματείου Φίλων Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο.

Αναλυτικά το νέο 20μελες διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους: Δ. Γόντικα, Λ. Πολέμη, Στρ. Σωπήλη, Β. Κωνσταντίνου, Μ. Δομάζο, Κ. Ελευθεράκη, Α. Καμάρα, Ι. Αλαφούζο, Δ. Γούναρη, Ι. Παναγιωτίδη, Π. Τσίμα, Δ. Βερβεσό, Ι. Ηρειώτη, Χρ. Παναγόπουλο, Δ. Μαρκόγιαννη, Μ. Λομβάρδου Ζούλα, Γ. Λιβέρη, Σ. Παπαδόπουλο, Κ. Κροκίδα και Αχ. Μακρόπουλο ως εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη ΠΑΟ.

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ τέθηκε το θέμα της παραμονής του κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας. Μάλιστα ο κ. Γόντικας τόνισε ότι ο πορτογάλος κόουτς δεν είναι αρνητικός να παραμείνει στην Παιανία εφόσον διαπιστώσει ότι υπάρχει προοπτική και υπό την προϋπόθεση ότι λα λάβει τις διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου πλάνου που δεν θα τον αφήσει εκτεθειμένο. Επίσης, οι κκ. Δομάζος, Κωνσταντίνου, Ελευθεράκης και Καμάρας θα απαρτίζουν την τεχνική επιτροπή του Παναθηναϊκού που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο επί ποδοσαιρικών θεμάτων και θα συνεργάζεται με τον προπονητή των Πρασίνων.

Εκτός αποστολής Νίνης, Σπυρόπουλος, εντός ο Κλέιτον

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι της Πέμπτης (10/5) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο τεχνικός των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής τους τραυματίες Σωτήρη Νίνη, Νίκο Σπυρόπουλο (αμφότεροι τέθηκαν νοκ άουτ στο ματς με την ΑΕΚ), Σεμπάστιαν Λέτο και Ρούντολφ όπως επίσης τους Ιωαννίδη Καπίνο, Μαυρία, Φουρλάνο και Λαγό. Αντιθέτως, στην αποστολή συμπεριλήφθη ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος λόγω πειθαρχικού παραπτώματος δεν είχε αγωνιστεί εναντίον της Ενωσης.