Με τιμωρία τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών… γλίτωσε ο Ηρακλής για τα επεισόδια πριν τον αναβληθέντα πέμπτο τελικό με τον Φοίνικα Σύρου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που κινδύνευε ακόμη και με ήττα στα χαρτιά στον συγκεκριμένο αγώνα, γεγονός το οποίο θα ισοδυναμούσε με απώλεια του τίτλου θα αγωνισθεί χωρίς οπαδούς της στα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της επόμενης περιόδου. Παράλληλα ο αθλητικός δικαστής επέβαλε στον Ηρακλή πρόστιμο 5.400 ευρώ ενώ απέριψε την ένσταση του Φοίνικα Σύρου που ζητούσε την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του.
Στην «αθώωση» του Ηρακλή συνέβαλε και η κατάθεση του διαιτητή Γιώργου Καραμπέτσου ο οποίος υποστήριξε πως δεν είχε ανοίξει το φύλλο αγώνα και άρα υπό αυτή την έννοια δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα αλλά αναβολή. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε γιατί υπήρχαν υπογραφές στο φύλλο αγώνα εκτός από του αρχηγού του Φοίνικα ανέφερε πως δεν χρειάζονται οι υπογραφές των παικτών. Επιπλέον κατέθεσε ότι ο Φοίνικας ενώ μπορούσε δεν υπέβαλε ένσταση.

Εν τω μεταξύ εξελίσσεται αυτή την ώρα σε υψηλούς τόνους συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΠ με αντικείμενο τη διεξαγωγή του πέμπτου τελικού. Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βόλεϊ κ. Αχιλλέας Μαυρομμάτης. Μέχρι στιγμής κυριαρχεί η αντιπαράθεση μεταξύ του Ηρακλή και του Φοίνικα. Μάλιστα οι παράγοντες του Ηρακλή αμφισβητούν τη δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα παικτών του Φοίνικα των οποίων τα συμβόλαια έληγαν στις 30 Απριλίου.