Συνεχίζεται η κόντρα ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων – ΟΙΕΛΕ

Συνέχεια στην υπόθεση της γνωμοδότησης για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως και οι συνάδελφοι τους των δημόσιων σχολείων, δίνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.

Συνέχεια στην υπόθεση της γνωμοδότησης για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως και οι συνάδελφοι τους των δημόσιων σχολείων, δίνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.

Οπως είναι γνωστό, παρά τις αντιδράσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας αποδέχθηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην οποία αναφέρεται ότι οι μισθοί των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εξομοιώνονται με εκείνους των δημοσίων.

Στην απάντηση – αντίδραση του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών επισημαίνεται ότι η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει σήμερα «ακόμα και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επειδή ομόφωνα αποφάσισε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να πληρώνονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, και τον υπουργό Παιδείας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη που δέχθηκε τη γνωμοδότηση».
«Με την επαναστατική γυμναστική, που έκανε επί εξάμηνο στις πλάτες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε δύσκολους καιρούς, κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα και σήμερα καταγγέλλει τους πάντες, επειδή δεν συμφωνούν με τις νομικίστικες ακροβασίες τους» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

«Ομόφωνα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έδωσε την απάντηση που παλαιότερα ομόφωνα είχε δώσει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το Πρωτοδικείο Αθηνών και τρεις Καθηγητές Πανεπιστημίου με γνωμοδοτήσεις τους. Ολοι αυτοί, κατά τη γνώμη τους, δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τους νόμους και μόνον οι συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ μπορούν, οι οποίοι ακόμα και σήμερα πληρώνονται, χωρίς να διδάσκουν, από τον κρατικό προϋπολογισμό, απλώς για να συνδικαλίζονται», σημειώνουν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Ο Σύνδεσμος κατηγορεί την Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για «ασύστολα ψεύδη» και προσθέτει: «Ο υπουργός κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είχε υποχρέωση να αποδεχθεί την ομόφωνη γνωμοδότηση του Nομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία συμφωνεί και με όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk