Συνάντηση με τον Ολάντ ζήτησε ο Τσίπρας

Συνάντηση με τον νικητή των γαλλικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η γαλλική εφημερίδα L’Humanité και επιβεβαιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία απάντησε ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.

Ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ειδικός απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας L’ Humanité στην Αθήνα Φαμπιέν Περιέ μεταδίδει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Φρανσουά Ολάντ να τον δεχθεί.

Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία απάντησε ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.

Στην ιστοσελίδα της η Humanité, η οποία απηχεί τις απόψεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας (PCF), προσθέτει κατ’ αποκλειστικότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να δει επίσης τον γενικό γραμματέα του PCF) και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς Πιερ Λοράν. Σημειωτέον ότι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς είναι ο κ. Τσίπρας.

Ο Πιερ Λοράν απάντησε ήδη ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνάντηση αυτή θα είναι παρών και ο υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Ο απεσταλμένος της Humanité στην Αθήνα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τις συναντήσεις αυτές επειδή «τα εκλογικά αποτελέσματα της Αριστεράς στη Γαλλία και στην Ελλάδα μπορούν να στρέψουν την Ευρώπη προς μια πορεία κοινωνική, πέρα από τα μέτρα οικονομικής λιτότητας και τις άκαμπτες απαιτήσεις του Δημοσιονομικού Συμφώνου».

Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι «να αναζητήσει με τους συνομιλητές του σημεία πολιτικών συγκλίσεων μεταξύ των διαφορετικών προγραμμάτων των δυνάμεων της Αριστεράς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk