Το θαύμα της Δημιουργίας!

Το θαύμα της Δημιουργίας! | tovima.gr

Το θαύμα της δημιουργίας. Στη θεωρία της πολιτικής επιστήμης, η γέννηση νέων μορφών διαχείρισης συνιστά αναγκαιότητα και επιτακτική ανάγκη του ίδιου του συστήματος. Στη φύση η εξελικτική πορεία της πραγματικότητας αποδεικνύει ότι ο κύκλος της ανανέωσης συντηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον για ζωή και δίνει σπουδαίο νόημα στη σημασία του θανάτου. Αν είχαμε την απαραίτητη σοφία να συλλάβουμε την αλήθεια γύρω μας, θα βλέπαμε ότι όλα δοκιμάζονται με τις αναπόφευκτες ανατροπές και σταθεροποιούνται με την εμφάνιση νέων μορφών δράσης και δημιουργίας.

Σε ό,τι αφορά τις δημοκρατίες, η προσπάθεια για αναζήτηση νέων σχημάτων συμμετοχής είναι απαραίτητη , αφού η κατάθεση νέων εμπειριών , σηματοδοτεί την ενίσχυση του πολιτεύματος. Την 6η Μαίου η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΞΑΝΑ», ένα νέο πολιτικό κόμμα, ψηφίστηκε από εκατόν τριάντα έξι χιλιάδες Έλληνες , παίρνοντας ποσοστό 2,15%.

Η ιδρυτική συνδιάσκεψη του κόμματος έγινε στις 12 Μαρτίου 2012 και από τότε ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια γνωστοποίησης των θέσεων και των ιδεών του. Όποιος παρακολουθεί τα μίντια θα διαπίστωσε ότι η προβολή υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη ή αποσπασματική. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, πριν τις εκλογές ο πρόεδρος , Θάνος Τζήμερος μπόρεσε να υπερασπιστεί τη φιλοσοφία και τα σχέδια του κινήματος σε μικρές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέχτηκε την ειρωνεία ή την απαξίωση πολλών συνομιλητών του, που τους διέκρινε η αλαζονεία της κατεστημένης εξουσίας και το θράσος του ανάξιου πολιτικού θύτη. Παράλληλα, δούλεψε σκληρά και ένας μηχανισμός από πυρήνες ανθρώπων, σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, με όρεξη, ευγένεια και αποφασιστικότητα για κάτι φανερά ουσιώδες και σημαντικό.

Μέσα , σε δύο μήνες , οι άνθρωποι της «Δημιουργίας» έπεισαν τόσους πολλούς, έχοντας τόσο λίγο ήχο στη φωνή τους. Στηρίχθηκαν στη λογική, στο διάλογο και στην αποκάλυψη της αλήθειας . Όποιος ήρθε σε επαφή μαζί τους, έγινε και ψηφοφόρος τους. Στον προεκλογικό αγώνα, ξοδεύτηκαν λιγότερα από 60000 ευρώ χωρίς καμία χρηματοδότηση , παρά μόνο από τα χιλιάδες μέλη του κόμματος. Η επίκληση της λογικής μπορεί , ξεκάθαρα, να αποδείξει γιατί η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ» είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικής οντότητας.

Το κόμμα αυτό γεννήθηκε από την ιδέα ενός «κανονικού» ανθρώπου ,εργαζόμενου και δημιουργικού, που κάλεσε ένα βράδυ δύο φίλους και το ανακοίνωσε με παρορμητισμό και αποφασιστικότητα. Ο Θάνος Τζήμερος δεν είχε σχέση με την πολιτική των κομμάτων και δεν ήταν πάμπλουτος που βαρέθηκε το χρήμα και επιδίωξε τη δόξα. Η επικοινωνία , στη συνέχεια, διευρύνθηκε από το facebook και το διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και άλλων «αμήχανων» ανθρώπων.

Ξεκίνησε λοιπόν ένας απόλυτα δημοκρατικός διάλογος , επί ίσοις όροις, όπως ακριβώς θα έπρεπε να γίνεται σε κάθε γνήσια συμμετοχική δημοκρατία. Έτσι, γρήγορα αναδείχτηκαν σημαντικοί άνθρωποι , όχι από την εικόνα, αλλά από το λόγο που πρέπει να αξιώνει το πρόσταγμα της συνείδησης του ανθρώπου. Παράλληλα , σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δημιουργήθηκαν πυρήνες επικοινωνίας από δυναμικούς ανθρώπους που διαισθάνθηκαν τη σημασία του εγχειρήματος. Το αποτέλεσμα, λοιπόν των εκλογών, αποτελεί δικαίωση του ατόμου που δρα συλλογικά, ταχύτατα και αποτελεσματικά. Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας είναι να σπάσουμε το γενικευμένο κομφορμισμό που καταδυναστεύει την πολιτική ζωή του ανθρώπου.

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός που έχουμε χρέος να τον δημιουργήσουμε. Πρέπει να ξεφύγουμε από την αυταπάτη της αντιπροσώπευσης και να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε και να πράττουμε. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει οι πολίτες να χειραφετηθούν από τις ιδεολογικές θεωρίες, τις κομματικές και τις άστοχες φαντασιώσεις. Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ» ξεπήδησε από το απόλυτο «τίποτα»! Στελεχώθηκε από ανθρώπους που έρχονται από το κομματικό «τίποτα», προχωρά χωρίς εξαρτήσεις από «τίποτα» και δεν περιμένει «έξωθεν» πολιτική βοήθεια με τίποτα! Αυτό το κόμμα ξεκίνησε από το «χάος» της πολιτικής ζωής .

Δεν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για να γεννηθεί ένα θαύμα από την ίδια την πρωτογενή μήτρα της κοινωνίας. Όχι αυτής που λένε , συχνά, οι πολιτικοί αλλά της κοινωνίας των ανθρώπων που είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις ανάγκες τους και να παλέψουν γι΄ αυτές. Όσοι ενημερώνονται σωστά ,συνειδητοποιούν ότι τα μέλη αυτού του κόμματος δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν φόρμες, δεν είναι πολιτικοί, δεν είναι ούτε μνημονιακοί ούτε αντιμνημονιακοί, δεν αναζητούν ταυτότητα γιατί πολύ απλά ,ο καθένας έχει τη δική του. Το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο. Σίγουρα ζούμε ένα μεταβατικό στάδιο εξελίξεων που χρειάζονται διαχείριση και όχι ανευθυνότητα. Οι εκλογές της 6ης Μαίου απελευθέρωσαν δυνάμεις που ακόμα δεν έχουν εκφραστεί. Έβαλαν σε σκέψεις πολλούς που μέχρι χθες πίστευαν ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για διεκδικήσεις.

Στη γνήσια δημοκρατία, ο άνθρωπος ξεκινά πάντα, από την αρχή και φτιάχνει το δικό του σπουδαίο νόημα. Ο αυριανός Έλληνας δεν θα είναι ο ίδιος. Γρήγορα, θα ξεκινήσει να βιώνει δυνατά και δημιουργικά την πολιτική του ζωή. Η κατάσταση που διαμορφώνεται δείχνει πως οι αντιδράσεις του πνεύματος, της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης θα σηματοδοτήσουν το νέο ελληνικό κόσμο. Όλοι μας θα δουλέψουμε γι΄ αυτό. Όλοι , κάπου ξυπνήσαμε μετά την 6η Μαίου, στο γραφείο, στο εργαστήριο, στο χωράφι, στο ατελιέ, στο υπολογιστή μας. Δεν θα αφήσουμε τη μήτρα της πανανθρώπινης ελευθερίας να μαραζώσει και να χαθεί. Εμείς που ξέρουμε τι μεγάλο βάρος είναι να είσαι Έλληνας, δε θα μιλήσουμε ποτέ για Ελλάδα ! Μόνο θα σπείρουμε όμορφα , αισθαντικά και με σχέδιο, το σπόρο της «έμπρακτης» ζωής για να φυτρώσει γρήγορα. Εμείς , οι μέχρι χθες αμήχανοι και εγκλωβισμένοι θα εμφανιστούμε , από παντού , για να εξηγήσουμε σε όλους το «θαύμα της δημιουργίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες