Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής 450.000 περίπου έλληνες ψηφοφόροι ψήφισαν το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, τον αρχηγό της οποίας θα πρέπει να δεχθεί μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη σύσκεψη που θα πρέπει να γίνει, ως τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία των διερευνητικών εντολών.

Θα πρέπει λοιπόν να εμφανιστεί ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος στο Προεδρικό Μέγαρο και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ίσος, με τη δύναμη του 7% του ελληνικού λαού, με τους πολιτικούς αρχηγούς που τόσο πολύ μισεί και που με την πρώτη ευκαιρία θα τους έκλεινε στη φυλακή, όπως έκαναν οι ομοϊδεάτες του το πρωί της 21ης Απριλίου, της μαύρης νύχτας που σκέπασε την Ελλάδα και την έφερε πολλά χρόνια πίσω.

Αλλά αυτό είναι το πικρό ποτήρι που πρέπει να πιει η Δημοκρατία και οι αρχηγοί των δημοκρατικών κομμάτων, για τα τεράστια λάθη που έκαναν στο θέμα των μεταναστών και για την πολιτική τύφλωσή τους καθώς δεν έβλεπαν την επώαση του αυγού του φιδιού μέσα στο σπίτι τους.

Είναι γεγονός ότι τα κόμματα από τη δεξιά έως την αριστερά έχουν χάσει τη μνήμη τους, καθώς κανείς δεν θυμάται την ανακούφιση με την οποία υποδέχθηκε ένα μεγάλο τμήμα την απριλιανή χούντα, μετά από τη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε την Ιουλιανή αποστασία.

Ας ελπίσουμε ότι η εκ του σύνεγγυς επαφή των πολιτικών αρχηγών με τον νεοφασίστα πρόεδρο της Χρυσής Αυγής θα είναι τόσο ισχυρό κτύπημα που θα τους συνεφέρει και θα τους επαναφέρει στην πραγματικότητα ώστε να δουν με διαφορετικό μάτι της τεράστιες ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Δημοκρατία και τους αγώνες του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό και τον νεοναζισμό.