Φόβοι για περαιτέρω συρρίκνωση της ΝΔ και του ΠαΣοΚ

Φόβοι για περαιτέρω συρρίκνωση της ΝΔ και του ΠαΣοΚ | tovima.gr

Εάν πιθανότατα πραγματοποιηθούν εκ νέου εκλογές τη 17η Μαϊου το γεγονός της εκλογικής κατάρρευσης των δύο κομμάτων είναι πάρα πολύ πιθανό, αφού πολλοί λόγοι θα συντρέχουν, ώστε να συρρικνωθούν τα ποσοστά τους. Ένας σοβαρός λόγος είναι ότι έχει αλλάξει το κλίμα στην Ελληνική κοινωνία και πλέον ψηφίζουν με ευκολία μικρά κόμματα.

Αυτό έδειξε το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Από την άλλη πλευρά η έντονη αντίδραση στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει ο ΣυΡιζΑ και ο επικεφαλής, κ. Αλέξης Τσίπρας συσπειρώνει τη δυναμική του με αποτέλεσμα την τετελεσμένη αύξηση των ποσοστών του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα, πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι σοβαρές θα ρυθμίσουν τα ποσοστά των εκλογών. Σημαντικότερη από αυτές η λίστα που θα καθησυχάσει τους «εκλεγμένους» a priori υποψηφίους αλλά και θα απενεργοποιήσει αυτούς που δεν έχουν ελπίδες να εκλεγούν.

Συνάμα, το γεγονός λόγω της έλλειψης του προσωπικού παράγοντα θα εκτροχιάσει τελείως τους ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν με μεγαλύτερη χαλαρότητα. Στις 17 Ιουνίου η εκλογική αναμέτρηση θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη. Θα υπάρξουν όπως δείχνουν τα πράγματα ακόμη πιο ραγδαίες ανατροπές, και φυσικά το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία θα βρεθούν ακόμη πιο εκτεθειμένοι. Πλέον, οι δυνάμεις που στήριξαν το μνημόνιο αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να πείσουν για ένα καλύτερο αύριο παρά τις δυσκολίες αλλά και την επιχειρηματολογία τους.

Σ’ αυτές τις προκλήσεις αν δεν απαντήσουν με ουσία τα δύο κόμματα, τότε η επόμενη ημέρα θα είναι αρκετά δυσάρεστη. Το πολιτικό τοπίο μεταβάλλεται άρδην και οι νέες δυναμικές θα φανούν στον ορίζοντα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες