Αποτελέσματα εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών | tovima.gr

ο αποτέλεσμα των εκλογών , ήταν το αποτέλεσμα που ήθελαν τα δυο μεγάλα κόμματα. Κατά την άποψη μου παίζουν μπλόφα και μένει να φανεί αν θα καταφέρουν να κοροϊδέψουν τους ψηφοφόρους. Γιατί κυβέρνηση θα κάνουν μόνο αν σιγουρευτούν ότι μπορούν απρόσκοπτα να κυβερνήσουν και να νομοθετήσουν ότι θέλουν.
Καταρχήν κατάφεραν και μπήκε στην βουλή η Χρυσή Αυγή. Είναι ένα από τα ισχυρά τους όπλα καθώς έχει τοποθετηθεί ως κόμμα ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα άλλο. Άρα μειώνεται το εύρος των κομμάτων τα οποία θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να σχηματίσουν αντιμνημονιακή κυβέρνηση.
Συμμετείχε σε αυτό και ο μεγάλος συνεργάτης των δυο μεγάλων κομμάτων , ο οποίος είναι η τηλεόραση. Με παραστάτη το mega channel όλα τα κανάλια θυμήθηκαν την λαθρομετανάστευση και έστηναν αντίστοιχα τα δελτία τους. Κάθε μέρα ένα θέμα για την λαθρομετανάστευση και αμέσως μετά το θέμα για την Χρυσή Αυγή. οδηγούσαν δηλαδή τους ψηφοφόρους πρώτα στο σοκ της εικόνας και μετά στο σοκ της άμεσης λύσης.
Το δεύτερο το οποίο κατάφεραν ήταν , το πιο αναχρονιστικό , το πιο παλαιωμένο , το πιο στείρο κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης να διατηρήσει τα ποσοστά του. Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης το οποίο έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στη Βόρειο Κορέα για τον θάνατο του δικτάτορα. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα οι πολιτικοί των δυο μεγάλων κομμάτων το δέχονται «as it is » θεωρώντας ότι παραμένει απλά πιστό στις ιδέες του, αποδίδοντας του μάλιστα και σχετικό σεβασμό. Άρα οποιαδήποτε ελπίδα για σοβαρό συνασπισμό αντιμνημονιακων κομμάτων πάει περίπατο εξαιτίας των δυο αυτών φασιστικών κομμάτων και συγκεκριμένα λόγω της δεδηλωμένης πρόθεσής τους να μην συμμετέχουν σε συνασπισμούς.
Ήδη άρχισαν και οι πρώτες ενημερώσεις τρομοκρατίας από το ΔΝΤ ότι λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης η επόμενη δόση δεν θα δοθεί. Την Τρίτη που μας έρχεται έχουμε και την έκδοση βραχυπρόθεσμων γραμματίων η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καλυφθεί ή και αν καλυφθεί θα είναι με διπλάσιο επιτόκιο. Θα έχουμε τις επόμενες ημέρες και έναν συνεχή βομβαρδισμό για τον διπλασιασμό των spreads και για την πτώση του ευρώ που θα φέρει αύξηση της τιμής της βενζίνης.
Θα ακούσουμε και τους φίλους μας τους δημοσιογράφους να μιλάνε σε δραματικούς τόνους για το ομόλογο αξίας 450.000.000€ το οποίο λήγει στις 15 Μαΐου και τυχόν μη πληρωμή του θα σήμανε χρεοστάσιο. Και όλα αυτά θα στήσουν το πρέπον σκηνικό τρομοκρατίας. Στην ουσία τα δυο μεγάλα κόμματα και κατά την άποψη μου κυρίως το ΠΑΣΟΚ λόγω της επικίνδυνης ιδιοφυΐας που έχει για αρχηγό , έφεραν τον λαό σε σημείο που στην ουσία του λένε «για να σε δω τώρα , τι θα κάνεις, μπορείς χωρίς εμάς » Και ποντάρει ότι οι μάζες θα πουν εντάξει το μήνυμα το δώσαμε ας είμαστε λιγότερο επαναστάτες στις επαναληπτικές εκλογές. Και ο κίνδυνος είναι στις επαναληπτικές εκλογές να έρθουμε στην πρότερη κατάσταση και μάλιστα χωρίς να μπορεί κανείς να πει τίποτα με τόσο πρόσφατη λαϊκή εντολή.
Το μυστικό λοιπόν είναι να αντισταθεί το σώμα των ψηφοφόρων και να τα παίξουν και οι πολίτες όλα για όλα. Και αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο άλλα διότι ο λαός , η Ελληνική κοινωνία έχει ακόμα άμυνες και λίπος να κάψει. Η οικογένεια , το φιλότιμο , ο αλτρουισμός , η ψυχοσύνθεση του Έλληνα προς το παρόν αμβλύνει τα προβλήματα. Σε λίγο όμως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή . Οπότε ότι είναι να γίνει καλό είναι να γίνει τώρα πριν καταστραφούν παντελώς οι άμυνες της Ελληνικής κοινωνίας.
Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο και ίσως είναι καιρός να δώσει πάλι προίκα στην Ευρώπη και τον πολιτισμό της. Και η παρακαταθήκη που μπορεί να δώσει είναι η επιστροφή της Ευρώπης στην αρχή του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας που δεν θα αποτιμάται σε νομισματικές μονάδες . Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με αρχηγούς κομμάτων που ζουν το όνειρο της εκλογής τους στο δεκαπενταμελές του λυκείου , ούτε με σοβαροφανείς ασπρομάλληδες πολιτικούς που η μόνη τους έννοια θα είναι να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος άλλα ούτε και με πολιτικούς που έχουν για μάνατζερ τον Γέροντα Παισιο και το anti ntp
Άλλωστε σήμερα η Ελλάδα ήταν το κέντρο του κόσμου από άποψη ενδιαφέροντος και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Ολόκληρη google αφιέρωσε το σήμα της στις εκλογές στην Ελλάδα. Άρα σημαίνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Και μπορεί αυτό το ενδιαφέρον να μην είναι πάντα καλοπροαίρετο , όπως συμβαίνει με την Γερμανία , στην οποία δεν μπορούν να πιστέψουν πως η ακροδεξιά εισήλθε στην βουλή της Ελλάδας όταν αυτοί παράλληλα εγκαινιάζουν το μουσείο του Χίτλερ. Άλλα σίγουρα δείχνει ότι η αντίδραση των Ελλήνων βρίσκεται υπό μελέτη.
Read more: http://stsanoussis.blogspot.com/2012/05/blog-post_1660.html#ixzz1uMPa84G9

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk